KHL: Jokerit musí do apríla 2014 dokladovať finančné garancie

NETKY.SK • 30 Október 2013, 15:53 • 2 min
KHL: Jokerit musí do apríla 2014 dokladovať finančné garancie

HELSINKI - Fínsky klub Jokerit Helsinki musí do 30. apríla 2014 dokladovať finančné garancie potrebné pre štart v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Taký je výsledok rokovaní, výsledkom ktorých je aj stredajšia dohoda o vstupe "žolíkov" do spomenutej nadnárodnej súťaže už v sezóne 2014/2015. Jokerit však musí splniť všetky podmienky dané vedením KHL vrátane uvedených garancií.

slovakia

left justify in out

Člena vedenia helsinského klubu a jedného zo spolumajiteľov Borisa Rotenberga teší skutočnosť, že vyjednávanie sa skončilo úspešne. "Sme veľmi radi, že naše diskusie vyústili až v dohodu. Jokerit je výborný klub s úplnou infraštruktúrou, čo tímu umožní úspešný vstup do KHL. Jokerit sa môže stať jednou z najúspešnejších značiek v lige po ekonomickej aj športovej stránke," cituje oficiálny web fínskeho mužstva Borisa Rotenberga.

Vedenie helsinského klubu v stredu informovalo, že sa s predstaviteľmi nadnárodnej KHL dohodli na svojej účasti v tejto súťaži v ročníku 2014/2015. Jokerit už skôr získal súhlas klubov fínskej Liigy, že mu nebudú brániť v odchode do KHL. Zaplatiť však musí niekoľkomiliónovú kompenzáciu.

Väčšinovým vlastníkom mužstva zostáva Harry Harkimo, ktorý bude manažérom šesťnásobného fínskeho šampióna aj po vstupe do KHL, no jeho ruskí pracovní partneri môžu odkúpiť akcie klubu. V Jokerite hľadajú nového prezidenta. Doterajší šéf Keijo Säilynoja vo funkcii skončil v lete po tom, čo sa v klube začala angažovať spoločnosť ruských bratov Arkadija a Borisa Rotenbergovcov. Tí vlastnia helsinskú Hartwall Areenu.

Fínsko bude deviatou krajinou so zástupcom v KHL, ktorá existuje od roku 2008. V súčasnosti v nej pôsobia kluby prevažne z Ruska, ale participujú aj tímy zo Slovenska, Kazachstanu, Česka, Lotyšska, Ukrajiny, Bieloruska a od ročníka 2013/2014 v nej hrá aj chorvátsky Medveščak Záhreb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona