KHL: Jokerit Helsinki zvíťazil nad Slovanom 4:1

NETKY.SK • 24 September 2015, 07:39 • 2 min
KHL: Jokerit Helsinki zvíťazil nad Slovanom  4:1

HELSINKI - Hokejisti Slovana Bratislava otvorili druhý trip v prebiehajúcej sezóne KHL prehrou. Napriek zlepšenému výkonu v druhej polovici stretnutia nestačili na favorizovaný Jokerit Helsinki a na jeho ľade prehrali 1:4. Jediný gól hostí strelil v deň svojich tridsiatich narodenín český útočník Lukáš Kašpar.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Miloša Říhu prišli v stredu aj o nezdolanosť na klziskách súperov v tomto ročníku, keďže v troch doterajších dueloch vonku vždy uspeli. Z Helsínk sa najbližšie presunú do Rigy, kde ich v piatok o 18.30 h čaká druhý duel na tripe na ľade miestneho Dinama. Lotyšský klub pritom v pondelok doma zdolali 3:2 po predĺžení.

 

Jokerit Helsinki - Slovan Bratislava 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

Góly: 9. Lajunen (Kozun), 14. Olimb (Huhtala), 57. Kapanen (Jaakola, Kozun), 59. Jesper Jensen (Lajunen, Kozun) - 51. Kašpar (Nagy, Barker). Rozhodovali: Dejev, Vasiljev - Raming, Ivanov, vylúčení: 2:2, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 9503 divákov.

zostavy:

Jokerit Helsinki: Karlsson - Ohtamaa, Lajunen, Larsen, Jesper Jensen, Jaakola, Korpikari - Jormakka, Olimb, Huhtala - Kozun, Regin, Hagman - Aaltonen, Kapanen, Sallinen - Rita, Wirtanen, Joensuu

Slovan Bratislava: Brust - Barker, Novák, Starosta, Švarný, Mihalik, Sersen, Luža - Kašpar, Nedorost, Miklík - Jeglič, Tičar, Nagy– Šťastný, Surový, Bartovič – Skalický, Viedenský, Lušňák

 

V Hartwall aréne sa hral od začiatku svižný hokej. Slovan stačil hrať s domácimi vyrovnanú partiu len v úvodných piatich minútach, potom už výrazne stratil herný aj gólový kontakt. "Žolíci" prebrali opraty duelu do svojich rúk a Brust sa pravidelne ocital v ohni striel domácich. Na začiatku 9. minúty ešte podržal svojich pri dorážke Hagmana, ale výbornému striedaniu domácich neodolal. Po chybe Mihalika sa puk dostal na modrú k Lajunenovi, ten využil Brustov zakrytý výhľad a nedal mu žiadnu šancu - 1:0. Slovan vyspelému súperovi nestačil rýchlostne ani fyzicky a neustále hral pod tlakom. Naštrbenú "belasú" psychiku podkopali navyše aj defenzívne zaváhania. Po ďalšom takom v 14. minúte využil na ľavom krídle priestor Olimb, položil si aj Brusta a pohotovo zvýšil na 2:0.

 

Aj v druhom dejstve mala hra rýchly priebeh a len sporadicky ju kúskovali krátke prerušenia. Slovan začal výborne, Nagy sa kľučkou z ľavého krídla efektne uvoľnil do priestoru, ale bekhendom už nedokázal ideálne zakončiť. V ďalšom priebehu sa na ľade viac bojovalo ako hralo. "Belasí" sa však osmelili a pred klaksónom boli aktívnejším celkom. Zvýšili početnosť streľby, zlepšili pohyb a v útočnej tretine mali územnú prevahu, avšak len za bránkou či v rohoch klziska. Až v závere sa dostal pred Karlssona agilný Kašpar, ale kontaktého gólu sa nedočkal.

 

Slovan pokračoval v nastolenom trende aj v treťom dejstve. Priblížil sa k vytúženému gólu, ale na jeho dosiahnutie mu chýbal kúsok šťastia. Najskôr strelecky neuspeli Šťastný s Lužom a následne si na Miklíkov puk ideálne sprava nakorčuľoval Kašpar, ale ani pri jeho koncovke gólovo nezahrmelo. V 46. minúte mohol snahu "belasých" otupiť Jensen, ale Aaltonenovu prihrávku v prečíslení na tretí gól nevyužil. O päť minút neskôr sa Slovan napokon dočkal a využil ponúknutú presilovku. Nagyova strela švihom sa odrazila od zadného mantinelu pred bránku, Kašpar sa ideálne zorientoval a doklepol puk za Karlssona. V závere však Viedenský zbytočne fauloval v strednom pásme a daroval domácim presilovku. Jokerit ju využil a Kapanen zaklincoval Slovan po efektnom teči Jaakolovej strely na 3:1 a v závere pridal ešte štvrtý gól Jesper Jensen.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies