KHL: Ján Laco odchádza z Donecka, sťahuje sa do Barysu Astana

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 18:18 • 2 min
KHL: Ján Laco odchádza z Donecka, sťahuje sa do Barysu Astana

ASTANA - Ján Laco bude v budúcej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy obliekať dres Barysu Astana. Slovenský brankár mal zmluvu s Donbassom Doneck, ktorý sa však pre politické nepokoje na Ukrajine v nadnárodnej súťaži nepredstaví.

slovakia

left justify in out

S kazašským tímom podpísal podľa portálu sports.ru zmluvu do roku 2016.
      

Na ukončení pôsobenia Donbassu v KHL sa v stredu v Moskve oficiálne dohodli prezident súťaže Alexander Medvedev a čelný predstaviteľ klubu Boris Kolesnikov. Doneck si však ponechal licenciu a po roku sa bude môcť do KHL opäť vrátiť. Dôvodom tohto rozhodnutia boli nepokoje na Ukrajine, ktoré sa podpísali pod nedávny požiar v domácej Arene Družba. 
     

Laco tak smeruje za trénerom Andrejom Nazarovom, ktorý sa s Astanou dohodol na spolupráci v stredu. Tridsaťdvaročný brankár mal ťažší rozbeh na začiatku uplynulej sezóny a pevnejšie miesto v ukrajinskom tíme mu pomohol získať až olympijský turnaj v Soči. Následne sa prebojoval s Doneckom do semifinále play off v Západnej konferencii cez Dinamo Riga, v boji o finálovú účasť však nestačil na pražský Lev. Ešte v základnej časti odchytal 14 duelov, v ktorých si na svoje konto pripísal desať víťazstiev. Vo vyraďovacej fáze sa následne objavil v bránke osemkrát, s priemerom 1,71 gólu na zápas dosiahol 93,4-percentnú úspešnosť zásahov. V drese Astany dohral uplynulú sezónu aj slovenský obranca Kristián Kudroč, no ten už v máji prestúpil do Avangardu Omsk.
      

Laco v minulosti pôsobil na Slovensku v Nitre, Zvolene, Košiciach a Liptovskom Mikuláši. Do KHL sa dostal až cez projekt Lev Poprad, ktorý sa však po svojej prvej sezóne presťahoval spod Tatier do Prahy. Laco následne odišiel do ukrajinského Donecka, kde ho viedol tréner Július Šupler. Kvalitnými výkonmi si vybojoval miestenku aj v reprezentačnom výbere SR. Na MS 2012 v Helsinkách patril k jeho oporám a doviedol ho ako najlepší brankár šampionátu až k zisku strieborných medailí. Jednotkou tímu trénera Vladimíra Vůjteka bol aj na tohtoročných MS v Minsku, na ktorom Slováci obsadili 9. priečku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies