KHL: Fanúšikovia Slovana chcú hlavu Říhu. Zachráni ho Jágr?

NETKY.SK • 21 September 2017, 11:49 • 2 min
KHL: Fanúšikovia Slovana chcú hlavu Říhu. Zachráni ho Jágr?

BRATISLAVA - Tréner hokejového Slovana Bratislava Miloš Říha to aktuálne nemá veľmi jednoduché. Jeho zverenci v základnej časti KHL odohrali už dvanásť duelov a dosiahli v nich len tri víťazstvá, na ich konte je dvanásť bodov a v tabuľke Západnej konferencie im patrí 11. miesto. Obzerá sa preto za posilami. Jednou z nich by mohol byť aj hviezdny Jaromír Jágr.

slovakia

left justify in out

V stredu večer "belasí" prehrali doma s Kazaňou 3:6. Domácim sa podarilo otočiť z 0:1 na 2:1, no ich súper potom získal viacgólové vedenie a ustrážil si ho až do konca. Na tribúny si našlo cestu cestu 6674 divákov a v tretej tretine z nich nahlas vyzvali M. Říhu, aby odstúpil zo svojho postu. "Ja som to nepočul, prípadne som tomu nerozumel. Je však normálne, že to kričia. Na niekoho sa to hodiť musí. Chcú, aby hrali iní hráči, ale oni nemôžu hrať. Oni sa ľuďom páčia, ale napríklad do taktiky tímu sa nehodia,“ povedal hlavný kouč Slovana.

Proti favorizovanému tímu v závere duelu nemal k dispozícii dvojicu skúsených obrancov, zápas nedohrali Cam Barker ani kapitán Andrej Meszároš. "Barker mal podozrenie na otras mozgu, ale v nemocnici ho nepotvrdili. U Meszároša neviem. Má natiahnutý sval vzadu a na boku, ale neviem, ako to s ním vyzerá," informoval M. Říha.

 

V stredu sa do zostavy vrátil po zranení Simon Després. "Veľmi sa chcel ukázať, ale nevyhol sa zaváhaniam. Možno to vyzeralo dobre z tribúny, ale mám k jeho hre výhrady. Jeden gól šiel cez neho a útočníci od neho čakali prihrávky, ktoré neprišli. Takto nemôžeme hrať s Kazaňou,“ poznamenal skúsený kormidelník.

Základná časť KHL 2017/2018 trvá už mesiac a brankár Jaroslav Janus ešte neodchytal ani jeden duel. V "klietke" sa zatiaľ striedajú Marek Mazanec a Jakub Štěpánek. Kouč Říha už skôr informoval, že brankársku otázku v klube vyriešia do konca septembra a na tom sa nič nemení. "Na to by mal odpovedať niekto iný. Do konca mesiaca máme čas na rozhodnutie, dovtedy je potrebné počkať,“ povedal.

Kouč Říha sa v stredu večer po zápase nevyhol ani otázke, či nemá záujem o služby českého centra Petra Holíka, ktorý končí pôsobenie v ruskom Čerepovci. "Klub ho umiestnil na listinu voľných hráčov, takže si musíme počkať, ako to dopadne. Je to však problém, pretože je Čech a hraničilo by to s tým, že naozaj budeme český tím. Je to šikovný center, akého by sme potrebovali. Čerepovec mu nesadol a neviem prečo. To musíme najskôr zistiť," poznamenal.

Legendárny český útočník Jaromír Jágr stále čaká na ponuky zo zámorskej NHL, no nevylúčil prípadné účinkovanie v KHL. Veľký záujem o jeho služby údajne prejavil Neftechimik Nižnekamsk. Je možný aj jeho príchod do Slovana? "Prečo sa o tom bavíme? Odpovedal by som, ale nemôžem. Dal som niekomu slovo, tak nemôžem hovoriť. On stále čaká na NHL, tie dva týždne si ešte počká. Potom sa bude rozhodovať, čo a ako. Pre neho je druhá priorita olympiáda a chce sa na ňu pripraviť. A zatiaľ nevie, v ktorom tíme,“ poznamenal M. Říha.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies