KHL: Dvojnásobný majster sveta Morozov ukončil hráčsku kariéru

NETKY.SK • 25 August 2014, 09:37 • 2 min
KHL: Dvojnásobný majster sveta Morozov ukončil hráčsku kariéru

MOSKVA - Skúsený ruský útočník Alexej Morozov sa vo veku 37 rokov rozhodol ukončiť aktívnu hráčsku kariéru.

slovakia

left justify in out

"Je to definitívne rozhodnutie, nechcem chodiť z klubu do klubu a stále niečo hľadať. Nemenil som často dresy a nechcem to robiť ani teraz. Mal som dostatok času premýšľať o tomto rozhodnutí, nie je to unáhlený krok," povedal pre R-Sport Morozov, ktorý budúcnosť konzultoval aj s Iľjom Kovaľčukom. "Hovoril mi, že by som pokojne zvládol ešte rok, dva," priznal Morozov. 

 

Moskovský rodák naposledy hral v KHL za CSKA Moskva. Alexej Morozov po siedmich sezónach v zámorskej NHL v Pittsburghu patril dlhé roky medzi najvýraznejšie opory Kazane. Odtiaľ v máji 2013 prestúpil do CSKA. Na reprezentačnej úrovni má na svojom konte olympijské striebro z Nagana 1998 a štyri cenné kovy z MS - dve zlaté a po jednej striebornej a bronzovej medaile. V NHL odohral dovedna 451 duelov základnej časti a ďalších 39 štartov pridal v play-off. V KHL nastúpil na 294 stretnutí a v bojoch o Gagarinov pohár až 75 zápasov. S Kazaňou sa dvakrát tešil zo zisku tejto trofeje za celkový triumf v play-off KHL. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona