KHL: Ďaloga mal podpísať s AK Bars Kazaň, v Sparte však o ničom nevedia

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 07:59 • 2 min
KHL: Ďaloga mal podpísať s AK Bars Kazaň, v Sparte však o ničom nevedia

MOSKVA - Slovenský reprezentačný obranca Marek Ďaloga by mal hrať Kontinentálnu hokejovú ligu (KHL) v drese AK Bars Kazaň.

slovakia

left justify in out

Účastník prebiehajúcich MS v Prahe a Ostrave sa do nadnárodnej súťaže sťahuje zo Sparty Praha, informoval ruský portál championat.com. Bars na svojej oficiálnej stránke potvrdil, že s Ďalogom podpísal dvojročný kontrakt. Sparta, s ktorou mal ofenzívne ladený zadák platný kontrakt, však dosiaľ neobdržala žiadne oficiálne dokumenty týkajúce sa jeho prestupu.

 

Odchovanec HKM Zvolen pôsobil v českej extralige uplynulé tri sezóny, dve v Pardubiciach a jednu v Sparte. V drese pražského klubu nazbieral v skončenom ročníku v základnej časti v 48 dueloch 24 bodov (6+18) a v play off pridal jednu asistenciu v desiatich stretnutiach. V kariére teraz bude pokračovať v tíme zdolaného finalistu Gagarinovho pohára.

 

Ďaloga mal síce so Spartou podpísanú dvojročnú zmluvu, ale v uplynulých mesiacoch sa ocitol v hľadáčiku klubov zámorskej NHL i popredných tímov KHL. V apríli to potvrdil športový manažér Sparty Patrik Martinec s tým, že 26-ročný obranca môže odísť z klubu za predpokladu vyplatenia odstupného. Dosiaľ však český klub nikto oficiálne nekontaktoval. "V priebehu dňa sa v médiách objavili informácie o podpise zmluvy Mareka Ďalogu v Kazani. Aktuálna situácia je taká, že záujem o tohto slovenského obrancu je enormný nielen z menovaného klubu, ale do rúk športového vedenia Sparty zatiaľ neprišli žiadne oficiálne dokumenty týkajúce sa jeho prípadného odchodu," uviedla Sparta na svojom oficiálnom facebookovom profile.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies