KHL dala Ľubomírovi Višňovskému stop

NETKY.SK • 15 Január 2013, 12:22 • 2 min
KHL dala Ľubomírovi Višňovskému stop

KHL dala Ľubomírovi Višňovskému stop - Hokej Obranca hokejistov bratislavského Slovana Ľubomír Višňovský nenastúpi na utorňajší večerný zápas KHL proti HC Lev Praha. Stane sa tak na základe rozhodnutia vedenia KHL, ktoré mu zamietlo jeho kontrakt so Slova

slovakia

left justify in out

img

Obranca hokejistov bratislavského Slovana Ľubomír Višňovský nenastúpi na utorňajší večerný zápas KHL proti HC Lev Praha. Stane sa tak na základe rozhodnutia vedenia KHL, ktoré mu zamietlo jeho kontrakt so Slovanom do konca tejto sezóny.

"Ľubo by za nás mohol hrať len v tom prípade, že sa dohodne s vedením Islanders," potvrdil v tejto súvislosti TASR generálny manažér SlovanaMaroš Krajči. Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy v súvislosti s bratislavským obrancom toto rozhodnutie zverejnilo na svojej oficiálnej internetovej stránke v utorok.

"Vzhľadom na prijaté Memorandom o porozumení medzi KHL a NHL existuje možnosti rozhovorov medzi oboma liga ligami v prípade podobných situácii. Obe strany preto v blízkom čase spoločne posúdia celú situáciu okolo Ľubomíra Višňovského v záujme možného prijatia kompromisu,," píše sa vo vyhlásení KHL.

Ľubomír Višňovský je jediný, ktorý sa z KHL nevrátil do NHL.

Zo 43 hráčov NHL, ktorí počas výluky hrali v KHL, sa 42 hneď po jej skončení sa vrátilo späť za oceán, aby sa pripravili na sezónu NHL. Obranca Ľubomír Višňovský, pôsobiaci v Slovane Bratislave, ktorý má platný kontrakt s klubom NHL NY Islanders, sa však rozhodol pokračovať v KHL. "Ľubomír Višňovský a Slovan sa preto obrátili listom na KHL, v ktorom sa odvolávajú na zložité osobné pomery hráča a jeho túžbu pokračovať na Slovensku. Zároveň vyslovili želanie povoliť mu kontrakt do konca sezóny 2012/13. Memorandum o porozumení medzi KHL a NHL v sezóne 2012/13 obsahuje aj bod o nemožnosti plnenia povinností pred klubom jednej z líg v období platnosti kontraktu s klubom druhej ligy."

KHL na začiatku tejto sezóny v septembri 2012 prijala "Pracovný poriadok podpisu kontraktov a žiadosti hráčov, majúcich platné zmluvy s klubmi NHL, v prípade výluky v NHL". V ňom existuje bod, že po skončení výluky v NHL musí byť kontrakt s klubom KHL jednostranne ukončený a hokejisti sa musia vrátiť do Severnej Ameriky, aby splnil svoje dohody s klubmi KHL.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies