KHL: Dacjuk prichádza do Petrohradu pozitívne naladený, naďalej chce žať úspechy

NETKY.SK • 9 Júl 2016, 14:00 • 2 min
KHL: Dacjuk prichádza do Petrohradu pozitívne naladený, naďalej chce žať úspechy

PETROHRAD - Po štrnástich sezónach v zámorí sa vrátil do vlasti.

slovakia

left justify in out

Ruský hokejista Pavel Dacjuk uzavrel profiligovú kapitolu svojej kariéry, v ktorej bude minimálne najbližšie dva ročníky pokračovať ako hráč SKA Petrohrad. Do hviezdneho klubu KHL prišiel s pozitívnymi pocitmi, no predovšetkým s vysokými ambíciami, ktoré siahajú až na zisk Gagarinovho pohára.

 

Dacjuk oficiálne opustil Detroit minulý mesiac, hoci mal s ním platný kontrakt aj na ďalší rok. Red Wings následne vymenili jeho zmluvu do Arizony, ale len preto, aby si uvoľnili priestor pod platovým stropom. Do Ruska Dacjuka zlákali predovšetkým dva dôvody. Dlhý pobyt v zámorí a 13-ročná dcéra, ktorú v Amerike nevidel vyrastať. "Nebolo to ľahké rozhodnutie, najmä po tom, čom som v Detroite odohral tak veľa rokov. Avšak, teraz som doma, kam som sa vôbec nevrátil s ťažkým srdcom či smútkom. Naopak, prichádzam s mnohými pozitívnymi emóciami," uviedol Dacjuk pre oficiálny web nového zamestnávateľa.

 

S petrohradským klubom sa dohodol na dvojročnej spolupráci len v piatok. Práve SKA mal eminentný záujem o príchod elitného centra a bol najvážnejším kandidátom na jeho získanie. "Klub má vysoké ambície, a to bolo dôležité pre môj športový život, pretože stále chcem dosahovať úspechy. SKA je jednoducho profesionálny klub vo všetkých aspektoch, navyše bude to skvelý pocit hrávať pred vypredanou arénou," zdôvodnil výber klubu dlhoročný ruský reprezentant.

 

V tíme sa stretne s viacerými hviezdami z národného tímu na čele s Vjačeslavom Vojnovom či Iľjom Kovaľčukom, ktorí naďalej figurujú na súpiske SKA. Aj mnohých ďalších hráčov síce pozná, no napriek tomu bude potrebovať čas na adaptáciu. "S viacerými sme sa už stretli v ruskej reprezentácii, no keďže sezóna je ešte ďaleko, využijem tento čas na adaptáciu. To potrebuje každý hráč. Zmenil som svoj tréningový proces s príchodom do nového klubu tak, aby som bol dostatočne pripravený na štart ročníka," dodal Dacjuk.

 

Petrohrad bol spoluorganizátorom uplynulého svetového šampionátu v Rusku. Mnohí hráči si krásy mesta pochvaľovali a inak tomu nie je ani v prípade elitného centra. "Dlho som sníval o tom, že spoznám hlavné mesto ruskej kultúry. V minulosti som nemal možnosť veľa sa toho o ňom naučiť. Spoločne s rodinou si však zistíme všetko potrebné o meste, krajine, jednoducho o všetkom. Viem, že mesto Petrohrad miluje hokej, a to je dôležité."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies