KHL: CSKA Moskva otočila zápas a zvíťazila nad Slovanom 3:2

NETKY.SK • 22 Október 2013, 07:21 • 2 min
KHL: CSKA Moskva otočila zápas a zvíťazila nad Slovanom 3:2

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava podľahli v pondelkovom stretnutí KHL v Slovnaft Aréne slávnemu ruskému klubu CSKA Moskva tesne 2:3, hoci po druhej tretine ešte viedli 1:0.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Rostislava Čadu tak zakončili šesťzápasovú domácu sériu s bilanciou dve víťazstvá v riadnom hracom čase, jedna výhra po predĺžení, jedna po nájazdoch a dve prehry v riadnom hracom čase pri súhrnnom skóre 22:18.

"Belasých" poslal do vedenia v 4. minúte Juraj Mikúš, ktorý prekonal krajana Rastislava Staňu. Tento stav držali domáci až do začiatku tretej tretiny, potom hostia gólmi Andreja Pervyšina a Igora Fefelova v priebehu necelých siedmich minút otočili skóre. O vyrovnanie sa postaral v 52. minúte Roman Kukumberg, no CSKA o tri minúty neskôr vrátil tesný náskok Ilari Filppula. Moskovčania si vedenie udržali až do konca. Slovenský účastník KHL tak má po 18 odohratých zápasoch na konte naďalej 20 bodov.

Slovan má teraz v KHL štyri dni pauzu, potom ho čaká výjazd po klziskách súperov. Odštartuje ho v sobotu o 15.00 SELČ na ľade Severstaľu Čerepovec.

Slovan začal vo vypredanej Slovnaft Aréne odvážne a od úvodu sa s vervou pustil do útočenia. V druhej minúte musel Staňa zasahovať pri šanci Miklíka, následne si poradil s dorážkou Bližňáka. O dve minúty neskôr však už kapituloval - po strele Bartoviča sa dostal k puku J. Mikúš, poslal ho spät do bránkoviska a Staňa si ho sám zrazil do siete - 1:0. V 10. min sa hostia radovali po tom, čo Saprykin predĺžil strelu od modrej čiary do siete, no arbitri po konzultácii s videorozhodcom gól neuznali pre zásah vysokou hokejkou. Hráči CSKA v prvej tretine pohrozili vážne ešte raz, v 16. minúte nebezpečne dorážal Filppula, Janus bol na mieste.

Kým v prvej tretine diktoval tempo hry Slovan, v druhej dominovali na ľade Moskovčania. Pomohli im najmä dve vylúčenia Daňa, počas ktorých zavreli domácich v ich obrannom pásme a Janus sa ocitol v ohni striel. V 24. min zasiahol brankár Slovana hokejkou pri čistej šanci Fefelova, o štyri minúty neskôr nanamieril po závare presne Mišarin a potom Janus nedovolil skórovať ani Filppulovi po prihrávke Grigorenka. V polovici stretnutia Kukumberg premenil únik vo vlastnom oslabení, no jeden z rozhodcov stopol hru skôr pre faul Daňa a tak bola radosť publika predčasná. O dve minúty sa dostal útočník s číslom 16 na drese do podobnej akcie, tentoraz však pálil presne do stredu bránky, kde stál Staňa. Druhé dejstvo zakončila strela Prochorkina z medzikružia tesne mimo.

Časté vylúčenia

Na začiatku tretej časti Bližňák trafil zdvihnutou hokejkou Morozova a sadol si na trestnú lavicu k Ölveckému, 53-sekundovú presilovku o dvoch hráčov hostia využili zásluhou delovky Pervyšina - 1:1. Čadovi zverenci reagovali zvýšenou útočnou aktivitou, sólo Kukumberga, Daňova strela a ani zakončenie Vondrku v početnej výhode gól nepriniesli. A tak prišiel trest - Fefelov naskočil z tr. lavice a po prihrávke Grigorenka úspešne zakončil prečíslenie dvoch na jedného - 1:2. Hra sa potom otvorila a útoky sa striedali na oboch stranách. V 52. sa nadýchol k ďalšej individuálnej akcii Kukumberg a tentoraz už priniesla gólový efekt, keď namieril Staňovi presne na "teplomer". Z vyrovnania sa Slovan dlho netešil, o tri minúty neskôr belasá obrana úplne zabudla na Filppulu a fínsky útočník si dokonale vychutnal Janusa - 2:3. Slovanu už na vyrovnanie nezvýšil čas, nepomohla mu ani záverečná power play bez brankára. 

Slovan Bratislava - CSKA Moskva 2:3 (1:0, 0:0, 1:3)
Góly: 4. J. Mikúš (Bartovič), 52. Kukumberg (Mojžíš, Sigalet) - 42. Pervyšin (Širokov), 48. Fefelov (Grigorenko, Nepriajev), 55. Filppula (Zubov, Širokov). Rozhodovali: Bondar, Gusev - Birin, Sazonov, vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov.

Zostavy:
Slovan Bratislava: Janus – Škoula, Kutlák, Sersen, Mojžíš, Štajnoch, Sigalet - Netík, J. Mikúš, Bartovič - Miklík, Ölvecký, Vondrka - Kukumberg, Bližňák, Hudáček - R. Mráz, Matoušek, Daňo
CSKA Moskva: Staňa - Mišarin, Pervyšin, Gončarov, Naumenkov, Markov, Ogurcov, Kurbatov - Žarkov, Prochorkin, Grigorenko - Širokov, Filppula, Zubov - Morozov, Nepriajev, Saprykin - Ľubimov, Fefelov, Zajnullin - F. Fiodorov

Hlasy po zápase:

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Z našej strany to bolo veľmi dobre odpracované stretnutie s žiaľ negatívnym výsledkom. Rozhodli dve herné situácie - predovšetkým neuznaný druhý gól, ktorý by nám priniesol viac morálnych síl a kľudu, a potom situácia za stavu 1:1, keď sme mali veľmi dobre rozohratú presilovku, no nedokázali sme v nej skórovať a z protiútoku sme inkasovali druhý gól. Za bojovnosť a vyrovnanie na 2:2 si však mužstvo zaslúži pochvalu. Mrzí nás, že sme neuhrali jednu hernú situáciu, ktorou sme prehrali celý zápas. Máme za sebou veľmi náročnú, ale úspešnú sériu, lebo sme štyrikrát vyhrali a v ďalších dvoch zápasoch sme boli blízko k bodovému zisku."

John Torchetti, tréner CSKA: "Bol to skvelý zápas vo fantastickej aréne pred vynikajúcim publikom. Duel bol pomerne vyrovnaný. Priznávam, mali sme šťastie, že sme premenili presilovku. Hra v početnej výhode nám totiž v tejto sezóne veľmi nevychádzala."

Juraj Mikúš, útočník a strelec prvého gólu Slovana: "Po druhej tretine sme vyhrávali 1:0 a mali sme to dobre rozohrané. Hovorili sme si, že zo zápasu nemôžeme odísť bez bodov. Bohužiaľ, nevyšlo to. Začali sme sa báť o výsledok, pretože predchádzajúci zápas sme to trochu prešustrovali. Myslím si, že to je jeden z dôvodov dnešnej prehry."

Peter Ölvecký, útočník Slovana: "Od začiatku sme išli za víťazstvom. Prvá tretina bola z našej strany výborná, kým súper v nej nemal skoro žiadnu šancu. Škoda situácie pri oslabení 4 na 5, keď sme spravili chybu a šli do troch, čo súper hneď využil. Dokázali sme vyrovnať a do konca sme bojovali o bod, žiaľ, nevyšlo to. V posledných dvoch zápasoch nám chýbalo trochu šťastíčka, ináč však môžeme byť s domácou sériou spokojní."

Marko Daňo, útočník Slovana: "Vylúčenia ma mrzia, teraz už s tým nič neurobím. Pri tom druhom som protihráča chcel natlačiť do bránkoviska, rozhodca odpískal hákovanie. Na začiatku série sme išli od víťazstva k víťazstvu, v posledných zápasoch nám to nevyšlo. Je však stále veľa bodov v hre a verím, že na nadchádzajúcom tripe nejaké uhráme."

Rastislav Staňa, brankár CSKA: "S výnimkou úvodu to bol vyrovnaný zápas, v druhej polovoci sme boli podľa mňa lepší ako Slovan. V tretej tretine sme už dominovali, z čoho rezultovali naše tri góly. Chalani v nej hrali super, ja som sa sústredil na to, aby som im tiež pomohol, no nemal som veľa práce. Ďakujem chlapcom, že bojovali až do záveru. Oni sa mi poďakovali za začiatok, ja im za koniec."

Tabuľka Západnej konferencie:
1. SKA Petrohrad 20 12 2 2 4 75:42 42
2. Dinamo Moskva 20 13 0 2 5 62:43 41
3. Dinamo Riga 17 9 2 1 5 45:33 32
4. CSKA Moskva 19 8 4 0 7 45:41 32
5. Donbass Doneck 19 9 2 0 8 50:40 31 
6. HC Lev Praha 19 7 3 2 7 52:46 29
7. Medveščak Záhreb 20 7 2 4 7 56:51 29
8. Atlant Mytišči 19 7 3 2 7 44:45 29
---------------------------------------------------
9. Spartak Moskva 18 5 5 1 7 41:39 26
10. Lokomotiv Jaroslavľ 19 6 2 4 7 37:40 26
11. Víťaz Podolsk 20 7 1 3 9 41:50 26
12. Servestaľ Čerepovec 19 6 2 2 9 47:62 24
13. HC SLOVAN BRATISLAVA 18 4 4 0 10 45:54 20
14. Dinamo Minsk 18 5 0 3 10 33:52 18

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies