KHL: Číňan Yuen obvinil Petráša z rasizmu

NETKY.SK • 27 Január 2017, 13:52 • 2 min
KHL: Číňan Yuen obvinil Petráša z rasizmu

PEKING - Hokejista čínskeho tímu Červená hviezda Kchun-lun Zack Yuen vyjadril rozhorčenie nad správaním slovenského útočníka Samuela Petráša zo Slovana Bratislava vo štvrtkovom vzájomnom zápase KHL.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný obranca s čínskymi koreňmi pochádzajúci z Vancouveru si údajne vypočul od súpera rasistické poznámky. "Hokej je tvrdá hra. Vášne sú v ňom pravidelne veľké a často v ňom počujete tvrdé slová. To, čo mi povedal Petráš počas tretej tretiny, už bolo za hranicou. Nemôžem uveriť, že v dnešnom svete počujete niečo podobné. Rasizmus nemá v športe a ani v živote miesto. Neviem, či bude potrestaný, či počul niečo rozhodca. Viem, čo som ja počul a čo ma rozčúlilo,“ povedal podľa denníka Sport-Express Yuen.


Kchun-lun vyhral v Pekingu nad Slovanom 2:0 a prerušil desaťzápasovú sériu slovenského tímu so ziskom aspoň bodu. Vedenie mužstva sa postavilo na stranu svojho hráča. "Rozhodcovia nám hovorili, že počuli iba Zachovu reakciu. Petrášovi povedal, že je rasista. Môžeme upozorniť vedenie ligy na neprijateľné správanie protihráča. Ale je ťažko dosiahnuteľné, aby ho aj potrestali,“ uviedla tlačová služba Červenej hviezdy.

 

Slovan už odcestoval z Číny, v sobotu sa predstaví na ľade Vladivostoku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona