KHL: Chybu pri góle do Lacovej bránky potvrdila aj komisia

NETKY.SK • 21 Marec 2014, 16:26 • 2 min
KHL: Chybu pri góle do Lacovej bránky potvrdila aj komisia

PRAHA - Gól Azeveda, ktorý uznali rozhodcovia po porade s videoarbitrom a inštruktorom zápasu, nemal platiť.

slovakia

left justify in out

Vývoj prvého semifinálového zápasu play-off Západnej konferencie Kontinentálnej hokejovej ligy medzi HC Lev Praha a Donbasom Doneck výrazne ovplyvnila situácia z 15. min, keď rozhodcovia po konzultácii s videoarbitrom a najmä s inšpektorom súboja Valentinom Kozinom posúdili strelu domáceho Justina Azeveda ako gólovú. Po tvrdej rane Kanaďana s portugalskými koreňmi zazvonila bránková konštrukcia, ani viaceré televízne zábery neodhalili, že puk prešiel za čiaru. Po konzultáciách s videorozhodcom ukázali hlavní arbitri do stredového kruhu a uznali presný zásah, čo poriadne nahnevalo hráčov i trénerov Donbasu Doneck. V tom čase stál v bránke ukrajinského klubu Ján Laco. 

 

Deň po stretnutí komisia rozhodcov Kontinentálnej hokejovej ligy potvrdila, že arbitri nepostupovali správne. "Gól nemal byť uznaný, keďže puk neprešiel bránkovú čiaru. O uznaní rozhodol inšpektor stretnutia," uviedla komisia vo svojom stanovisku zverejnenom na webe ligy. Rozhodnutie veľmi nahnevalo najmä trénera Andreja Nazarova. Doneck napokon prehral 2:5, keď korigoval výsledok až dvoma gólmi v závere. "Všetci sme ľudia a robíme chyby, ale v druhom kole play-off by k takémuto fatálnemu zlyhaniu videorozhodcu nemalo prísť. Na tejto úrovni je to diletanstvo," tvrdil Nazarov. 

 

O uznaní gólu podľa skúmania KHL napokon rozhodol inšpektor súboja Valentin Kozin, ktorý hrubo porušil reglement súťaže. Po tejto chybe mu zrušilo vedenie súťaže delegácie na zápasy KHL. "Urobil som chybu. Spoľahol som sa len na zábery zle umiestnenej kamery v bránke, na ktorých bolo vidieť puk za bránkovou čiarou. Na záberoch z inej kamery nebolo jasné, či puk prešiel za bránkovú čiaru. Nanešťastie, nepozrel som si televízne zábery. V každom prípade som to bol ja, kto rozhodol, a nesiem za to zodpovednosť. Urobil som chybu a viem, že musím pykať," povedal pre Itar-Tass Kozin. 

Informácie zverejnili ligový web a championat.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona