KHL chce vyššie tresty pre opilcov, ale aj liečenie

NETKY.SK • 20 November 2013, 16:59 • 2 min
KHL chce vyššie tresty pre opilcov, ale aj liečenie

MOSKVA - Kontinentálna hokejová liga bude zrejme tvrdšie postihovať hráčov za ich alkoholové priestupky. Šéfovia klubov žiadajú pre opilcov vyššie tresty, ktoré by mali byť zakotvené v novej kolektívnej zmluve. Prijať by sa mala po skončení sezóny.

slovakia

left justify in out

Minulý víkend doplatil na svoj alkoholový exces útočník Michail Anisin z ukrajinského tímu Donbass Doneck. Opil sa v nočnom klube v Ufe a pobil sa tam. Neskôr v nemocnici vulgárne nadával a vyhrážal sa lekárom a novinárom. Bol okamžite vyradený z kádra Donbassu a to isté zrejme čaká aj Sergeja Varlamova, s ktorým si mal Anisin skočiť do vlasov.

"Skončil u nás nielen preto, že sa opil a pobil. Bez vysvetlenia opustil mužstvo a to nemožno akceptovať," cituje server idnes.cz trénera Donecka Andreja Nazarova. "Iba som sa bránil v boji. Dúfam, že ešte dostanem možnosť vrátiť sa do veľkého hokeja," odkázal 25-ročný Anisin prostredníctvom médií a ospravedlnil sa fanúšikom. Bude to však mať ťažké. Podľa pravidiel KHL musí klubu zaplatiť náhradu vo výške dvoch tretín platu za obdobie, ktoré mu chýbalo do konca zmluvy. Ide približne o sumu 25 miliónov rubľov, čo je takmer 563 000 eur.

"Nemyslím si, že musíme zavádzať nejaké brutálne opatrenia. Mali by sme hráčom skôr poskytnúť možnosť liečby a pomôcť im z ťažkej situácie," povedal pre agentúru ITAR-TASS Valerij Kamenskij, šéf športovej disciplínarnej komisie KHL. Podobne sa vyjadril šéf celej súťaže Alexander Medvedev už v lete, keď reagoval na nečakaný až tajomný odchod Alexeja Žerdeva z tímu Lev Praha. Neoficiálne za tým tiež mohli byť hokejistove problémy s alkoholom. Šéf hráčskej asociácie KHL Andrej Kovalenko navrhuje pre Anisina netradičný trest: "Nech si vezme metlu a bude upratovať na štadióne."

Vedenie KHL sa chce zrejme inšpirovať zámorskou NHL, kde hráči v podobných prípadoch dostávajú vysoké tresty a môžu ich aj vylúčiť zo súťaže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies