KHL: Chabibulin ukončil profesionálnu hráčsku kariéru, chcel by byť manažérom

NETKY.SK • 13 November 2015, 13:48 • 2 min
KHL: Chabibulin ukončil profesionálnu hráčsku kariéru, chcel by byť manažérom

MOSKVA - Ruský hokejový brankár Nikolaj Chabibulin oficiálne ukončil profesionálnu hráčsku kariéru. V budúcnosti by sa rád uplatnil ako manažér v klube KHL. Štyridsaťdvaročný brankár naposledy chytal v sezóne 2013/2014 za Chicago, no nastúpil len na štyri stretnutia.

slovakia

left justify in out

V NHL strávil dovedna 18 ročníkov, keď vystriedal dresy Winnipegu, Phoenixu (súčasnej Arizony, pozn. red.), Tampy Bay, Chicaga a Edmontonu. Už v roku 1992 sa v Albertville stal olympijským víťazom, hoci za Spoločenstvo nezávislých štátov (SNŠ) neodchytal ani jeden zápas. Ďalší veľký úspech pridal v ročníku 2003/2004, keď vyhral Stanleyho pohár s Tampou Bay.

 

"Môžem oficiálne vyhlásiť, že som ukončil hokejovú kariéru. Počas množstva rokov som získal veľa skúseností, rád by som ich zužitkoval pre dobro hokeja aj naďalej. Napríklad na pozícii manažéra jedného z klubov KHL," povedal pre R-Sport Chabibulin. Vo svojich vyjadreniach narážal na bieloruský Minsk, ktorému ukázal v roku 2004 spomínaný strieborný grál. "Dinamo sledujem a nie je mi cudzie. Je odtiaľ moja manželka, nie je náhoda, že som tam prišiel so Stanleyho pohárom," zdôraznil Chabibulin.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona