KHL: Cenný triumf Slovana, víťazný gól obrancu Mihálika

NETKY.SK • 11 September 2015, 15:18 • 2 min
KHL: Cenný triumf Slovana, víťazný gól obrancu Mihálika

MOSKVA - Hráči HC Slovan Bratislava si vo štvrtok večer pripísali v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) cenné tri body.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Miloša Říhu totiž zvíťazili na ľade moskovského Dinama tesne 2:1. "Belasí" v ruskej metropole viedli 2:0 gólmi Lukáša Kašpara a Vladimíra Mihálika, konečnú podobu výsledku dal v 28. min domáci bek Mat Robinson. Okrem strelcov oboch gólov mal na triumfe Slovana zásluhu aj brankár Barry Brust, ktorý zneškodnil 26 z 27 striel súpera. "Myslím si, že to bol z našej strany celkom dobrý zápas. Hrali sme výborne v obrannej fáze, súpera sme nepúšťali do gólových príležitostí. Je to veľké víťazstvo na ľade súpera, presne takto by sme v sezóne mali hrávať vonku. V záverečnej časti zápasu sa Dinamu podarilo niekoľkokrát utvoriť tlak na našu bránku, ale obrancovia odviedli skvelú robotu pri blokovaní striel. Aj keď pár striel na mňa prešlo, veľmi dobre sme to tam zatvorili," povedal Brust podľa oficiálneho webu Slovana.


Český útočník Lukáš Kašpar na ľade strávil viac ako 18 minút a vo štvrtok otvoril skóre duelu. "Dinamo začalo zápas dosť vlažne, my sme boli aktívnejší a krátko po skončení našej presilovky sme dali gól. Súper sa už do stretnutia nestihol vrátiť. Pri mojom góle som si najprv myslel, že Barker bude nahadzovať puk za bránku. On to však dal priamo na bránku a obrancovi to preskočilo cez hokejku. Bol som sám pred brankárom, ktorý mi chcel puk vypichnúť, netrafil a ja som mal pred sebou už v podstate iba poloprázdnu bránku," poznamenal Kašpar.


Víťazný gól dosiahol sviatočný strelec - obranca Vladimír Mihálik. "Odohrali sme dobrý zápas, v ktorom sme predviedli solídny výkon v obrane. Utvorili sme si niekoľko šancí a našťastie sme z nich dali o jeden gól viac ako súper. Podobný presný zásah, ako bol ten štvrtkový, sa mi podarilo dosiahnuť aj v príprave. Verím, že mi to bude padať aj ďalej," poznamenal vysoký bek pre hcslovan.sk.


Bratislavčania si po nedeľnom víťazstve na vlastnom klzisku nad chorvátskym tímom Medveščak Záhreb (3:2) pripísali v nadnárodnej súťaži druhý triumf v rade, celkovo majú na svojom konte 9 bodov. V drese Slovana vo štvrtok debutoval český obranca Filip Novák. Najbližšie sa Slovan predstaví v sobotu 12. septembra od 16.00 h SELČ, súperom bratislavského kolektívu bude Viťaz Podoľsk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona