KHL: Čeľabinsk vymenil práva na Vojnova do Petrohradu

NETKY.SK • 26 Október 2015, 13:37 • 2 min
KHL: Čeľabinsk vymenil práva na Vojnova do Petrohradu

ČEĽABINSK - Práva na obrancu Viačeslava Vojnova v rámci Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) patria od pondelka tímu SKA Petrohrad. Dvadsaťpäťročného beka vymenil klub Traktor Čeľabinsk ku konkurencii za bližšie nešpecifikovanú finančnú sumu.

slovakia

left justify in out

"História s Viačeslavom Vojnovom sa končí. Teraz je možné povedať, že bude hrať za Petrohrad. Chceli sme Slavu vidieť v drese nášho klubu, ale on chcel hrať v SKA a my mu v tom nebudeme brániť," uviedol na oficiálnom webe Traktoru viceprezident klubu Sergej Gomaľako. Mladý bek sa už údajne dohodol s Petrohradom na kontrakte na tri roky.

 

Klubová budúcnosť 25-ročného rodáka z Čeľabinska Vojnova bola nejasná po vyhadzove z Los Angeles Kings a pobyte za mrežami za domáce násilie. Vojnov bol vo väzení za napadnutie svojej partnerky Marty Varlamovovej v októbri 2014. Hneď po obvinení ho suspendovalo vedenie NHL, neskôr aj samotný klub. Súd mu "naparil" 90 dní a 9. júla nastúpil na výkon trestu, za každý deň za mrežami musel zaplatiť 100 USD. Na slobodu sa dostal po necelých dvoch mesiacoch za dobré správanie a plynie mu trojročná podmienka. Podľa vyjadrenia "kráľov" zostávajúcich 19,25 milióna USD, ktoré mali Vojnovovi podľa pôvodného kontraktu prináležať, mu klub nikdy nevyplatí. Vzhľadom na zápis v registri trestov by hráč mal v budúcnosti problém dohodnúť sa na zmluve s akýmkoľvek klubom NHL a jeho zámorská profikariéra sa zrejme skončila, oznámili viaceré zámorské zdroje. Vojnov sa v polovici septembra vrátil domov, začal sa pripravovať individuálne.

 

Vojnov získal počas trojročného pôsobenia v Los Angeles dvakrát Stanleyho pohár (2012, 2014). V roku 2014 reprezentoval svoju krajinu na ZOH v Soči, na ktorých Rusi v domácom prostredí skončili na piatom mieste. Zo svetových šampionátov do 18 a 20 rokov má v zbierke jednu zlatú, dve strieborné a dve bronzové medaily.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies