KHL: Čada s Krajčim v Minsku sledovali adeptov na belasý dres

NETKY.SK • 20 Máj 2014, 15:12 • 2 min
KHL: Čada s Krajčim v Minsku sledovali adeptov na belasý dres

BRATISLAVA - Trénerovi účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Slovan Bratislava Rostislavovi Čadovi sa na 78. majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku najviac páčila zo slovenského tímu hra skúsených útočníkov Miroslava Šatana, Ladislava Nagya a Michela Miklíka.

slovakia

left justify in out

Skúsený kouč to uviedol po návrate z pracovnej cesty do Bratislavy pre oficiálny web klubu. "V obrane podávali dobré výkony a veľký kus práce odviedli Marek Ďaloga a Martin Marinčin. Zabudnúť nemôžem ani na oboch gólmanov - oporou tímu je Ján Laco, veľmi dobrý výkon podal v zápase proti Švédsku od druhej tretiny Jaro Janus. Z nováčikov v tíme ma pozitívne prekvapili obranca Juraj Valach a útočník Tomáš Marcinko. Okrem hokejových zručnosti jednotlivých hráčov som si všímal tiež ľudské a charakterové hodnoty, ktoré sú rovnako dôležité pre celkový výkon. Najmä tie sa mi pri slovenskom tíme páčili. Nedostatkom sú chýbajúce skúsenosti, ktoré sa prejavili v záveroch niektorých zápasov, keď Slováci nešťastne stratili body," povedal čoskoro 60-ročný (31. mája 1954) hokejový odborník. Do Minska cestoval R. Čada s generálnym manažérom Marošom Krajčim, obaja mali v Bielorusku svoj program a úlohy.

 

"Majstrovstvá sveta sú, pochopiteľne, príležitosťou na jednom mieste v relatívne krátkom čase stretnúť celý rad dôležitých a zaujímavých ľudí, ktorí sa pohybujú okolo medzinárodného hokeja. Mal som neformálne stretnutia s predstaviteľmi vedenia KHL, ďalej s ľuďmi, s ktorými sme spoločne rozvíjali projekt European Trophy až do dnešnej podoby hokejovej Ligy majstrov a keďže sme bývali v rovnakom hoteli ako naša reprezentácia, stretli sme sa aj s viacerými našimi hráčmi a členmi realizačného tímu. Samozrejme, tak, aby sme ani v najmenšom nenarúšali ich denný režim a koncentráciu na zápasy," prezradil Krajči a kouč belasých pokračoval: "Celkovo je môj pocit zo svetového šampionátu v Bielorusku veľmi dobrý. Zápasy, ktoré som videl, boli rýchle, agresívne, bojovné a vyrovnané, o čom svedčí aj situácia v tabuľkách. Za športovou stránkou nezaostávala ani organizácia šampionátu. Chceli sme vidieť čo najviac zápasov a v nich eventuálne vytypovať a nájsť hráčov, ktorí by mohli posilniť Slovan v novom ročníku Kontinentálnej hokejovej ligy. Boli sme svedkami viacerých atraktívnych zápasov, celkovo sme mali možnosť vidieť stretnutia slovenského tímu proti Švédsku a Nórsku, zápas českého výberu proti Taliansku, dva zápasy Kanady a tiež meranie síl Fínska s Bieloruskom." 

 

Manažér Slovana po návrate do Bratislavy prezradil viac aj o kádri pre nasledujúcu sezónu. "Pokiaľ ide o možné posily nášho mužstva pred novou sezónou KHL, v Minsku sme sa sústreďovali predovšetkým na našich reprezentantov. Nie je tajomstvom, že Slovan má seriózny záujem o troch až štyroch hráčov, ktorí sa ocitli v záverečnej nominácii trénera Vůjtka, a pobyt v Minsku v tomto smere posunul niektoré veci vpred. Nechceme však v žiadnom prípade odvádzať koncentráciu hráčov od reprezentačných povinností pred kľúčovými zápasmi, preto sme sa dohodli, že vzájomnú budúcnosť definitívne doriešime krátko po návrate zo šampionátu. Jednoznačne potrebujeme kvalitného rovnocenného brankára k Jarovi Janusovi, keďže Kopřivovi sa skončila u nás zmluva. Pozeráme sa za ním najmä do Škandinávie, ideálne by boli navyše skúsenosti z KHL. Hľadáme tiež kvalitných bekov do presilovky a voľné miesta máme aj v útoku, najmä na pozícii centra. Tieto posty sa budeme snažiť doplniť čo najskôr v priebehu najbližších týždňov. Na každý existuje niekoľko alternatív, keďže pri našom výbere musíme rešpektovať aj ekonomickú silu konkurencie," informoval Krajči. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona