KHL: Bývalých levov Novotného s Thörnbergom získal Lokomotiv Jaroslavľ

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 15:59 • 2 min
KHL: Bývalých levov Novotného s Thörnbergom získal Lokomotiv Jaroslavľ

JAROSLAVĽ - Bývalí hokejisti pražského Leva Jiří Novotný a Martin Thörnberg budú naďalej pôsobiť v KHL. Oboch získal do svojich služieb ruský účastník súťaže Lokomotiv Jaroslavľ.

slovakia

left justify in out

Skúseného českého útočníka Novotného uvoľnil v utorok spod zmluvy jeho doterajší zamestnávateľ Lev Praha, ktorého neúčasť v budúcej sezóne je už definitívna. Tridsaťročný center sa dohodol s Lokomotivom na dvojročnom kontrakte, v KHL to bude pre neho po Atlante Mytišči, Baryse Astana a Leve už štvrtá zastávka. V posledných rokoch je pravidelným účastníkom svetových šampionátov v drese českej reprezentácie, v medailovej zbierke má zlato a dva bronzy.
     

Aj v ďalšej sezóne bude jeho spoluhráčom švédsky útočník Martin Thörnberg. Ten pôsobil deväť rokov na začiatku svojej kariéry v domácej SHL, kde obliekal dres HV 71 a získal s ním tri majstrovské tituly. KHL si vyskúšal prvýkrát v Nižnom Novgorode, po dvoch rokoch sa upísal pražskému Levu. Aj Thörnberg má rovnako ako Novotný množstvo skúseností z medzinárodnej scény, na ktorej získal s "Tre Kronor" kompletnú medailovú sadu - zlato, striebro aj bronz. 
     

Lokomotiv Jaroslavľ patril v uplynulej sezóne KHL k pozitívnym prekvapeniam. V závere základnej časti si postrážil z 8. priečky v Západnej konferencii postup do play off, v ktorom následne vyradil obhajcu titulu Dinamo Moskva aj neskôr aj ďalšieho favorita SKA Petrohrad. V konferenčnom finále narazil pod vedením slávneho Davea Kinga práve na Lev Praha, s ktorým prehral v sérii 1:4 na zápasy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies