KHL: Burmistrov by sa chcel po sezóne v Kazani vrátiť do NHL

NETKY.SK • 15 August 2014, 12:01 • 2 min
KHL: Burmistrov by sa chcel po sezóne v Kazani vrátiť do NHL

KAZAŇ - Ruský hokejista Alexander Burmistrov by sa chcel v budúcnosti vrátiť do NHL. Talentovaný center má ešte rok platný kontrakt s klubom KHL AK Bars Kazaň, po blížiacej sa sezóne však plánuje návrat do zámorskej profiligy.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročného Burmistrova draftovala v roku 2010 z 8. miesta Atlanta, klub sa však následne presťahoval do Winnipegu. Po sezóne 2011/2012, v ktorej nazbieral ruský reprezentant v 44 zápasoch 10 bodov (4+6), sa stal obmedzeným voľným hráčom a zvolil návrat do KHL. V drese Kazane sa mu darilo podstatne lepšie, keď 60 stretnutiach v ročníku strelil 10 gólov a pripísal si aj 29 asistencií. V súčasnosti patrí podľa vedenia nadnárodnej súťaže k štvorici hráčov, ktorí majú pre ligu mimoriadnu marketingovú hodnotu. "S Kazaňou mám ešte rok platný kontrakt. Uvidím, ako sa vyvinie situácia budúce leto. V žiadnom prípade si však nepripúšťam možnosť, že by NHL bola pre mňa uzavretá kapitola. Určite sa tam vrátim," uviedol Burmistrov v rozhovore pre ruský web ProSport. 

 

V zámorí má na neho práva stále Winnipeg, ktorý sa ho snaží vymeniť. "To nemôžem ovplyvniť. Chcel by som sa dostať do klubu, v ktorom by som pravidelne hrával. Nemám však žiadne preferencie či želania," dodal Burmistrov, ktorý si v máji v drese "zbornej" odkrútil premiéru na svetovom šampionáte a získal s ňou zlatú medailu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona