KHL: Brejčák dal podnet na arbitráž, od Slovana chce len to, čo mu patrí

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 13:29 • 2 min
KHL: Brejčák dal podnet na arbitráž, od Slovana chce len to, čo mu patrí

BRATISLAVA/MOSKVA - Slovenský hokejista Ján Brejčák sa odvolal na vedenie KHL so žiadosťou o nevyplatení finančných podlžností, ktoré voči nemu má Slovan Bratislava.

slovakia

left justify in out

Informáciu prinieslo utorňajšie vydanie denníka Plus Jeden Deň s odvolaním sa na nedeľňajšiu správu ruskej tlačovej agentúry TASS.
     

Podľa nej mal minimálne jeden hráč "belasých" podať sťažnosť na arbitráž za nevyplatenie základných miezd za uplynulý ročník. Brejčák pre Plus Jeden Deň priznal, že ho k tomu kroku donútila nelichotivá finančná situácia. "Nevydržal som už, a tak som začiatkom mája napísal na KHL, kde som zverejnil, akú sumu mi Slovan dlhuje. Zhruba o mesiac mi prišla odpoveď, že mám pravdu, podlžnosti mi uznali a že do 30. júna ma má Slovan kontaktovať, ako to vyrovná," uviedol 26-ročný bek.
     

Do spomínaného termínu sa však nič neudialo, preto sa Brejčák rozhodol kontaktovať Maroša Krajčiho. Generálny manažér Slovana o dva dni neskôr oficiálne potvrdil účasť klubu v nastavajúcej sezónu. To však už mal mať klub podľa článku 43 v pravidlách KHL vyrovnané finančné záväzky voči hráčom z uplynulej sezóny. "Zavolal som generálnemu manažérovi Marošovi Krajčimu a opýtal sa ho, kedy mi to splatia. Povedal som mu, že nemám, čo jesť, pretože mám lízingy, platím si normálne dane a živí ma otec. Bez neho by som nemal čo pod zub. Krajči mi povedal, že oni nemajú na rozdávanie a že musím počkať, kým z predaja permanentiek nazbierajú peniaze," uviedol.
     

Situácia sa však neriešila, a tak sa Brejčák ozval Krajčimu aj minulý týždeň. Opäť neúspešne: "Povedali mi, že je na Seychelských ostrovoch." Odchovanec popradského hokeja sa odhodlal k takémuto kroku z dvoch dôvodov. "Chcem vidieť svoje peniaze, ktoré som si odmakal, a po druhé, lebo nedôverujem ľuďom, ktorí sú tam hore. Preto som to urobil. Hoci mi koncom minulého týždňa prišla druhá časť novembrovej výplaty."
     

Podľa uplynulých medializovaných informácií dlží Slovan Bratislava niekoľkým hráčom výplaty až za polovicu sezóny. Ak dlhy nevyrovná, v blízkej budúcnosti mu hrozí arbitrážne konanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies