KHL: Barys Astana zdolala Slovan Bratislava po zbytočných fauloch 5:1

NETKY.SK • 10 November 2016, 17:25 • 2 min
KHL: Barys Astana zdolala Slovan Bratislava po zbytočných fauloch 5:1

ASTANA - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtok v ich druhom zápase aktuálneho tripu v KHL, keď podľahli kazašskému Barysu Astana vysoko 1:5 a nenatiahli tak svoju víťaznú sériu na tri stretnutia. V tabuľke Západnej konferencie im stále patrí 12. priečka.

slovakia

left justify in out

Slovan hral s domácimi dlho vyrovnaný zápas, no pokazil si ho zbytočnými faulami v druhej a tretej tretine. Navyše Chipchura a Meszároš dostali tresty do konca zápasu a Barys tak strelil až tri góly z presiloviek.

 

Zverenci Miloša Říhu zakončia svoj šiesty trip prebiehajúcej sezóny v sobotu o 12.30 h na ľade Jugry Chanty-Mansijsk. Potom privítajú doma postupne Jokerit Helsinki, Dinamo Riga a Dinamo Minsk.

 

Barys Astana - Slovan Bratislava 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Góly: 5. Starčenko (Lipin, Kučin), 15. Dawes (St. Pierre, Bochenski), 36. Kučin (Starčenko, Savčenko), 57. Starčenko (Rymarev, Kučin), 60. Bochenski (Dawes, Dallman) - 24. Lušňák (Vopelka, Hlinka).

 

Rozhodovali: Belov, Morozov - Kučava, Novikov, vylúčení: 1:6 na 2 min, navyše: Chipchura 5+DKZ za úder do oblasti hlavy a krku, Meszároš 5+DKZ za sekanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 4220 divákov.

 

Barys Astana: Karlsson - Dallman, Semjonov, Trjasunov, Barker, Lipin, Šalapov, Savčenko – St. Pierre, Bochenski, Dawes – Starčenko, Kučin, Rymarev – Markelov, Trivino, Paňukov – Belgibajev, Ivanov, Chudjakov

 

Slovan Bratislava: Pogge - Meszároš, Novák, Švarný, Plastino, Ďaloga, Starosta, Bačík - Cheechoo, Taffe, Smoleňák - Šťastný, Jeglič, Nedorost - Kopecký, Chipchura, Valský - Vopelka, Lušňák, Hlinka

 

Lepší štart do zápasu mali domáci hokejisti. Skórovať mohli už v 4. minúte, keď sa po chybe Nováka dostal do šance Dawes, no Pogge výborne zasiahol. O minútu neskôr však už nestihol a domáci viedli 1:0. Do bránky sa dostala nie príliš razantná strela Starčenka, ktorú tečoval jeden z obrancov Slovana. Vzápätí sa dostal k dorážke St. Pierre, ale druhý gól nepridal. V ďalších minútach bola hra vyrovnaná. Slovan bol aktívny, ale jeho hráčom chýbali nápad a finálna prihrávka a tak neprichádzali ani gólové šance. Karlssona ohrozili strely Vopelku, Švarného či Taffeho, no s nimi si bez väčších problémov poradil. Barys udrel opäť v 15. minúte po akcii elitnej formácie. St. Pierre prihral Dawesovi, ten sa kľučkou zbavil dvoch brániacich hráčov, nakorčuľoval si medzi kruhy a švihom prekonal Poggeho - 2:0. Slovan si v závere tretiny vybojoval presilovku, ale ani v nej nedokázal vážnejšie ohroziť Karlssona.

 

Prvá veľká šanca hostí prišla až v 23. minúte, Valský sa po samostatnej akcii dostal až pred bránku, ale nevyšiel mu blafák. O minútu neskôr sa už Slovanisti tešili. Vopelka vybojoval puk za bránkou a poslal ho na hokejku Lušňáka, Karlsson jeho prvú strelu ešte vyrazil, ale na dorážku bol už krátky - 2:1. V 28. minúte pomohla Karlssonovi žŕdka. "Belasí" svoju aktivitu druhým gólom nekorunovali. Naopak, v 35. minúte išiel na trestnú Lušňák a Kučin poslal domácich opäť do dvojgólového vedenia - 3:1. Pred Poggem "horelo" aj počas ďalšej presilovky Astany, niekoľkými dobrými zásahmi však svojich spoluhráčov podržal.

 

Astana sa od začiatku tretej tretiny sústredila najmä na dobrú defenzívu, výborne prehusťovala stredné pásmo a Slovanu nedovolila dostať sa do dlhšieho tlaku. Ofenzíve "belasých" stále chýbala ľahkosť a strely z nepripravených pozícií nerobili Karlssonovi väčšie problémy. Snahy hostí o zdramatizovanie duelu utrpeli veľkú ranu v 47. minúte, keď išiel na trestnú Nedorost a krátko po ňom dostal Chipchura za tvrdý zákrok na hlavu Kučina 5+DKZ. Slovan prežil takmer 1:30 minúty dlhé oslabenie o dvoch hráčov i následné o jedného, no zobralo mu veľa síl, ktoré chýbali v závere duelu. Navyše prišli ďalšie zbytočné fauly, Meszárošove vylúčenie do konca zápasu a tak hostia už nedokázali zdramatizovať duel. Barys ponúknuté šance využil a gólmi Starčenka a Bochenského premenil ďalšie dve presilovky.

 

Miloš Říha, tréner Slovana: "V rovnovážnych situáciách na ľade sme boli v niektorých častiach zápasu aj lepší ako náš súper. Vytvorili sme si šance, góly nestrelili. Zápas sme prehrali vylúčeniami v záverečnej tretine."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona