KHL: Andrej Meszároš bude hrať za Novosibirsk

NETKY.SK • 30 Október 2015, 11:03 • 2 min
KHL: Andrej Meszároš bude hrať za Novosibirsk

NOVOSIBIRSK - Slovenský obranca Andrej Meszároš si už našiel klub, v ktorom bude pôsobiť v sezóne 2015/2016. Tridsaťročný bek sa dohodol na spolupráci s účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Sibir Novosibirsk.

slovakia

left justify in out

"Andrej sa s vedením klubu dohodol na zmluve na jeden rok. Boli aj iné možnosti z KHL, niečo sme mali aj vo Švajčiarsku a určité kontakty prebehli aj s klubmi českej extraligy. Andrej ale dal jasne najavo, že by rád odišiel do ruskej ligy. Ponuka z Novosibirska bola veľmi konkrétna a Andreja zaujala. Pomohla tomu aj skutočnosť, že v tíme nedávno predčasne skončil Vladimír Roth a vedenie klubu zháňalo iného kvalitného obrancu," povedal Meszárošov agent Vladimír Vůjtek ml. pre portál hokej.cz.

 

Obranca Meszároš sa po desiatich sezónach v kanadsko-americkej profilige v lete usiloval o zmluvu v tíme Colorado Avalanche. Pravdepodobne aj vinou zranenia neuspel a hľadal iné možnosti. Rodák z Považskej Bystrice hral naposledy za Buffalo, predtým aj za Boston, Philadelphiu, Tampu Bay a Ottawu.

 

Andrej Meszároš odcestuje do Ruska po udelení potrebných víz. "Keď to vyjde, Andrej by mohol odletieť v utorok. Budúci týždeň je reprezentačná prestávka a bude mať priestor, aby sa zoznámil s trénermi a spoluhráčmi. Aby sa v novom prostredí rýchlo adaptoval," pokračoval agent slovenského obrancu.

 

Skúsený bek sa zo septembrového kempu tímu NHL Colorado Avalanche vrátil so zdravotnými problémami. "To už je dávno vyliečené. Je v plnej príprave, chodil trénovať dvakrát denne. Na nové pôsobisko sa veľmi teší," doplnil Vůjtek ml.

 

Andrej Meszároš bude v tíme Sibir Novosibirsk piatym legionárom, pôsobia tam aj Česi Alexander Salák, Tomáš Vincour a Švédi Calle Ridderwall s Davidom Ullströmom.

 

V minulosti v Novosibirsku hralo sedem Slovákov - Kristián Kudroč, Ivan Čiernik, Július Hudáček, Miroslav Kováčik, Rastislav Pavlikovský, Róbert Tomík a Erik Weissmann.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies