Khan venoval svoje unikátne trenky za 30-tisíc škole v Pešávare

NETKY.SK • 19 December 2014, 13:38 • 2 min
Khan venoval svoje unikátne trenky za 30-tisíc škole v Pešávare

LONDÝN - Britský boxer Amir Khan venoval svoje trenírky, v ktorých získal minulú sobotu strieborný titul šampióna WBC vo welterovej váhe, škole v pakistanskom Pešávare.

slovakia

left justify in out

Khan boxoval s Američanom Devonom Alexanderom v Las Vegas v špeciálnych trenírkach z bielej kože s pásom z 24-karátového zlata. V škole v Pešávare prišlo o život pri útoku Talibanu 148 ľudí, z toho 132 detí.

 

Práve z pakistanského mesta pochádza Khanova rodina. Dvadsaťosemročný pästiar venoval drahú časť odevu škole, ktorá by jej predajom mala získať prostriedky na rekonštrukciu a ďalšie zabezpečenie. "Je smutné, že o život prišli malé deti. Nedokážem si predstaviť, čo teraz prežívajú ich rodičia. Vo Veľkej Británii je bezpečne a viem, že keď pošlem dieťa do školy, bude v poriadku. V Pakistane je to iné, rodičia nevedia, či sa im deti vrátia zo školy domov," uviedol pre BBC Radio 5 Amir Khan, ktorý je od mája otcom dcéry Lamysy. Informácie zverejnil web denníka The Independent.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies