Khamenei vyzval všetkých moslimov, aby sa spojili proti USA

NETKY.SK • 27 Apríl 2018, 18:15 • 2 min
Khamenei vyzval všetkých moslimov, aby sa spojili proti USA

TEHERÁN - Duchovný vodca Iránu Ajatolláh Alí Khamenei, vyzval všetkých moslimov, aby sa zjednotili proti tyránii Washingtonu. O tom informuje TASS.

slovakia

left justify in out

"Irán úspešne odoláva tyránii USA a iným arogantným krajinám. Budeme pokračovať v boji," vyhlásil Khamenei. Podľa slov Khameneia "všetky moslimské krajiny sa musia zjednotiť proti Amerike a ďalším krajinám, ktoré ich utláčajú".
     

Predtým, oficiálne iránske úrady kriticky reagovali na pokusy Washingtonu o zrušenie takzvanej jadrovej dohody. Minister zahraničných vecí Iránu Mohammad Javad Zarif vysvetlil, že ak Washington odmietne Spoločný univerzálny akčný plán, potom pocíti "ťažkosti".
   

"Samozrejme, opatrenia, ktoré Islamská republika použije a reakcia medzinárodného spoločenstva ktorú ukáže, bude pre Američanov veľmi nepríjemná," vysvetlil minister.
     

Americký prezident Donald Trump opäť pripomenul svoj zámer zrušiť iránsku jadrovú dohodu, v utorok, na spoločnej tlačovej konferencii, po rokovaniach s francúzskym lídrom Emmanuelom Macronom vo Washingtone. "Ak sa nám Irán bude nejakým spôsobom vyhrážať, zaplatí cenu, ktorú len málo ktorá krajina zaplatila," vyhlásil hostiteľ Bieleho domu.

   

Hlava francúzskeho štátu vysvetlil myšlienky svojho amerického partnera. "Dohoda, ktorá bola uzavretá s Iránom v roku 2015, je zlá a povedal by som, že je nedostatočná, ktorá nám ale pomáha držať pod kontrolou jadrovú aktivitu," povedal Macron. "Chceli by sme začať pracovať na novej dohode s Irakom," dodal.
   

Podľa francúzskeho vodcu, nový dokument bude obsahovať štyri položky: blokovanie iránskeho jadrového programu do roku 2025; dlhší zákaz akýchkoľvek jadrových aktivít; koniec iránskeho balistického programu a vytvorenie podmienok pre politickú stabilitu v regióne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies