Khabib Nurmagomedov sa stal jediným legitímnym šampiónom ľahkej váhy!

NETKY.SK • 17 Apríl 2018, 08:00 • 2 min
Khabib Nurmagomedov sa stal jediným legitímnym šampiónom ľahkej váhy!

BRATISLAVA - Prvým súperom Nurmagomedova na UFC 223 mal byť Tony Ferguson. On sa pár dní pred zápasom nečakane zranil, UFC zaňho ale veľmi rýchlo našlo adekvátnu náhradu. Mal ním byť Max Holloway, no pri vážení sa jeho zdravotný stav nepozdával lekárom, takže dostal stopku.

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia aj tím Nurmagomedova sa už báli, že ich miláčik bude z fight cardu stiahnutý, ale vtedy do hry stúpil americký zápasník Al Iaquinta. Okrem neho sa rozhodovalo ešte medzi Anthonym Pettisom a Paulom Felderom, lenže newyorská komisia ich do zápasu nepustila kvôli tomu, že sú v tabuľke hlboko pod Nurmagomedovom.

 

Našťastie to teda na poslednú chvíľu zobral Al Iaquinta, ktorý ma za sebou 5 zápasovú víťaznú sériu. Ide o tvrdého 30 ročného zápasníka ktorý z týchto 5 zápasov vyhral 4 predčasne.

 

Popri zápasení sa venuje kúpe a predaju nehnuteľností, podľa jeho slov mu ešte v sobotu ráno volala klientka kvôli obchodu. "V sobotu ráno mi volala obchodná zástupkyňa jednej klientky, či by sme sa nemohli rozprávať o obchode. Povedal som jej: pani, večer zápasím v hlavnom zápase UFC, ak sa všetko podarí tak vám v pondelok volám. Ale povedal som jej aj to aby si show určite pozrela."

 

Jediný háčik bol, že aj keby vyhral Al Iaquinta tak by sa šampiónom nestál, keďže navážil o 0,2 libry viacej ako je stanovený limit. Dana White však vyhlásil, že ak by porazil Nurmagomedova tak ho UFC uzná ako šampióna.

 

Takže súper sa našiel, mohlo sa začať. Prvé dve kolá patrili jednoznačne Nurmagomedovi. Každý to presne takto aj očakával, prekvapenie však prišlo v treťom a štvrtom kole, kedy sa Al Iaquinta začal prebúdzať a byť nepríjemným. Aj tieto kolá však vyhral ruský zápasník. Nerobil nič navyše, išiel si jednoznačne s rozumom za víťazstvo.

 

V piatom kole Nurmagomedovi vyšiel strh, s ktorým si poistil jednoznačné víťazstvo aj v tomto kole. Aj keď sa Al Iaquinta nevzdal a statočne bojoval až do konca, víťazstvo si na svoje konto pripísal zatiaľ neporazený ruský šampión. Bola to jeho 26. výhra v rade, samozrejme jedna z najdôležitejších v jeho živote, nakoľko sa stal šampiónom ľahkej váhy v najprestížnejšej lige na svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies