Kežmarok podal trestné oznámenie na bývalého predsedu správnej rady nemocnice

NETKY.SK • 13 Február 2017, 16:44 • 2 min
Kežmarok podal trestné oznámenie na bývalého predsedu správnej rady nemocnice

KEŽMAROK – Trestné oznámenie na bývalého predsedu správnej rady neziskovej organizácie Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku Tomáša Tvarůžka adresovala samospráva na Generálnu prokuratúru SR. Podľa slov primátora Kežmarku Jána Ferenčáka ide o podozrenie zo spáchania trestného činu. Na ostatnom mestskom zastupiteľstve hlavný kontrolór mesta Ondrej Teraj informoval poslancov o priebehu vykonávanej kontroly v neziskovej organizácii Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku.

slovakia

left justify in out

"Po kontrolách zdravotnými poisťovňami za obdobie roka 2016 boli preukázané závažné nedostatky s finančným dosahom. Zistené nedostatky sú postupne odstraňované, ale chce to nejaký čas," uviedol primátor. Teraj vo svojej informatívnej správe upozornil na tri obchodné spoločnosti personálne prepojené na bývalého predsedu správnej rady neziskovej organizácie Tomáša Tvarůžka, a to PP Partnership, s. r. o., Careline, s. r. o., a Medline, s. r. o. Tie uzatvárali zmluvy, ktorých predmet bol nejasný.

 

"Na ich základe boli vystavované faktúry, tie boli zo strany neziskovej organizácie uhrádzané a ich výška predstavovala viac ako jeden milión eur. Činnosť spomínaných spoločností odôvodňuje podozrenie zo spáchania trestného činu, preto bolo podané trestné oznámenie adresované Generálnej prokuratúre SR," informoval vo svojom dnešnom vyhlásení primátor.

 

"Na mestskom zastupiteľstve nezisková organizácia informovala, že 24. januára podala na Okresný súd Bratislava III žalobu, ktorou sa domáha vyslovenia neplatnosti mandátnej zmluvy. Na jej základe obchodná spoločnosť PP Partnership, s. r. o., doručila v januári 2017 faktúru na viac ako 1,2 milióna eur, ktorej pôvodná splatnosť bola v roku 2013," priblížil kežmarský primátor s tým, že mesto, ako aj nezisková organizácia podnikli príslušné právne kroky. Situáciou sa podľa slov Ferenčáka budú zaoberať kompetentné orgány, ktoré v danej veci rozhodnú.

 

Viac ako tri mesiace po prevzatí všetkých práv zakladateľom nemocnice mestom Kežmarok je situácia stabilizovaná. "Súčasná situácia sa žiadnym spôsobom nedotýka pacientov ani personálu nemocnice. Ubezpečujeme všetkých, že rozsah a kvalita poskytovania zdravotnej starostlivosti v celej spádovej oblasti, ktorá zahŕňa viac ako 70.000 občanov, je na vysokej úrovni, dôkazom čoho sú rastúce výkony za mesiac január," uzavrel Ferenčák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies