Kevina Spaceyho obvinili zo sexuálneho napadnutia niekoľkých mužov

NETKY.SK • 26 Máj 2022, 20:07 • 2 min
Kevina Spaceyho obvinili zo sexuálneho napadnutia niekoľkých mužov

LONDÝN - Vznesené obvinenia sa týkajú incidentov, ku ktorým malo údajne dôjsť v rokoch 2005, 2008 a 2013 v Londýne a grófstve Gloucestershire. Londýnska Metropolitná polícia (MPS) uviedla, že obeť údajných útokov z roku 2005 má aktuálne okolo 40 rokov a ďalší dvaja muži, ktorých herec údajne sexuálne napadol v rokoch 2008 a 2013, sú v súčasnosti tridsiatnici.

slovakia

left justify in out

Americký herec Kevin Spacey čelí obvineniu zo sexuálnych trestných činov vrátane napadnutia troch nemenovaných mužov. Vo štvrtok to oznámila Britská kráľovská prokuratúra (CPS). TASR správu prevzala od agentúry Reuters a stanice CNN.

 

img

 

Spaceyho podľa CPS tiež obvinili z toho, že sa dopustil násilnej sexuálnej aktivity bez súhlasu druhej osoby.

 

K rozhodnutiu obviniť Spaceyho dospela prokuratúra „po preskúmaní dôkazov, ktoré zhromaždila MPS v rámci vyšetrovania“, uviedla Rosemary Ainslieová zo CPS.

 

img

 

Spacey (62) získal Oscara za účinkovanie vo filmoch Americká krása (2000) a Obvyklí podozriví (1996). V rokoch 2003 až 2015 bol umeleckým riaditeľom divadla Old Vic v Londýne. Hral aj v známom politickom seriáli House of Cards (Dom z kariet) spoločnosti Netflix, ktorá s ním po obvineniach zo sexuálneho obťažovania ukončila spoluprácu. K herectvu sa vrátil vlani.

 

Herec už predtým všetky obvinenia z nevhodného správania poprel.

 

Prečítajte si tiež: Gáboríkovci majú druhú dcérku!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona