Kessel cítil, že mohol niečo urobiť, ale nedopriali mu

NETKY.SK • 21 September 2016, 11:02 • 2 min
Kessel cítil, že mohol niečo urobiť, ale nedopriali mu

TORONTO - So svojráznou kritikou neúspešného vystúpenia hokejistov Spojených štátov amerických na Svetovom pohári v Toronte sa poponáhľal jeden z tých, ktorí vo výbere trénera Johna Tortorellu chýbajú.

slovakia

left justify in out

Útočník Phil Kessel sa po prehre Američanov s Kanadou (2:4) znamenajúcou definitívu turnajového konca už po základnej skupine na svojom twitterovom účte prezentoval nasledovnou reakciou. "Len tak sedím dnes večer pri svojom dome so psom. Cítim, že som mohol urobiť niečo veľké, ale nedopriali mi, aby som priložil ruku k dielu."

 

Ešte stále čerstvý víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom v mimosezónnom období absolvoval operačný zákrok na ruke. Bola to reakcia na to, že sa neobjavil v základnej 16-člennej nominácii Američanov na SP z 2. marca a tvorcovia tímu si na neho nespomenuli ani pri zaradení dodatočnej sedmičky hráčov koncom mája. V dlhodobej časti uplynulej sezóny v drese Penguins zaznamenal 26 gólov a 33 asistencií a v 24 zápasoch play-off pridal ďalších 10 gólov a 12 asistencií. Na zimných olympijských hrách v Soči 2014 nechýbal v drese USA a patril medzi lídrov neskoršieho semifinalistu: v 6 zápasoch strelil 5 gólov a trikrát asistoval.

 

Američania na Svetovom pohári v Toronte výrazne sklamali svojich priaznivcov, keď okrem zámorského derby s Kanaďanmi prehrali aj s výberom Európy (0:3) a nepostúpili do semifinále. Záverečný duel na turnaji v Air Canada Centre hráči okolo kapitána Joea Pavelského absolvujú vo štvrtok proti Čechom. Obom pôjde už len o prestíž.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies