Kesha zažalovala svojho producenta za zneužívanie a týranie

NETKY.SK • 15 Október 2014, 09:51 • 2 min
Kesha zažalovala svojho producenta za zneužívanie a týranie

BRATISLAVA - Americká speváčka Kesha podala žalobu na svojho producenta Dr. Lukea, ktorý ju podľa jej slov takmer desať rokov sexuálne zneužíval a fyzicky, verbálne a emocionálne týral.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročná interpretka v žalobe uviedla, že hudobník ju začal zneužívať krátko po tom, čo ako 18-ročná podpísala kontrakt s jeho vydavateľstvom. Dr. Luke ju údajne nútil užívať drogy a alkohol, aby sa nebránila jeho sexuálnym návrhom. Kesha taktiež vyhlásila, že za jej poruchy stravovania, pre ktoré v januári tohto roka skončila na liečení, môže práve Dr. Luke. Od súdu teraz žiada, aby ukončil ich spoluprácu.

Štyridsaťjedenročný Dr. Luke, vlastným menom Lukasz Sebastian Gottwald, zareagoval na tieto obvinenia vlastnou žalobou, v ktorej speváčku a jej matku Pebe Sebert obvinil z porušenia zmluvných podmienok a urážky na cti. "Kesha a jej matka začali zverejňovať poburujúce a nepravdivé vyhlásenia o Dr. Lukeovi, vrátane oplzlých a falošných obvinení o údajnom fyzickom a psychickom týraní Keshe. Touto žalobou sa snažia prinútiť môjho klienta, aby ukončil s Keshou ich exkluzívnu pracovnú zmluvu," uviedla producentova právnička Christine Lepera. 

 

Kesha, celým menom Kesha Rose Sebert, odštartovala hudobnú kariéru v roku 2005. Známou sa však stala až v roku 2009, keď hosťovala v singli Right Round rappera Flo Ridu. O rok neskôr s debutovou nahrávkou Animal (2010) dobyla americký albumový rebríček Billboard 200. S piesňami We R Who We R a Tik Tok sa tiež dostala na čelo singlového rebríčka. Na MTV Europe Music Awards v roku 2010 ju hlasujúci označili za Najlepšieho nováčika. V roku 2012 vydala album Warrior, z ktorého pochádzajú single Die Young, C'Mon a Crazy Kids. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona