Kesha stiahla kalifornskú žalobu na Dr. Lukea

NETKY.SK • 2 August 2016, 09:40 • 2 min
Kesha stiahla kalifornskú žalobu na Dr. Lukea

LOS ANGELES - Americká speváčka Kesha stiahla žalobu na hudobného producenta Dr. Lukea, ktorého v roku 2014 obvinila zo sexuálneho zneužitia a následného fyzického, verbálneho a emocionálneho týrania.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročná interpretka však ukončila súdny spor iba v Kalifornii, keďže v New Yorku naďalej pokračuje s odvolaním voči aprílovému rozsudku.


Ako uviedol jeden z jej právnikov Daniel Petrocelli, Kesha sa momentálne sústredí na návrat na hudobné scénu. "Kesha dodala vydavateľstvu 28 nových piesní. Oznámili sme Sony Music ako aj vydavateľstvu, že Kesha má veľký záujem čo najskôr vydať nový singel aj album," vyhlásil Petrocelli. "Môj boj pokračuje. Potrebujem dostať von svoju hudbu. Naďalej bojujem za svoje práva v New Yorku. Ďakujem za vašu podporu," napísala Kesha v pondelok na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. Na speváčkin krok zareagovala Christine Lepera, právnička Dr. Lukea. "Ak Kesha dobrovoľne stiahla svoju žalobu v Kalifornii, je to iba preto, že nemala žiadnu šancu vyhrať. Kesha ani nikdy nemala svoje nepravdivé a neopodstatnené tvrdenia voči Dr. Lukeovi nosiť na žiaden súd," uviedla Lepera.


Speváčka zažalovala Dr. Lukea v októbri 2014 s tým, že sexuálne zneužívanie a týranie z jeho strany sa začalo krátko po tom, čo Kesha ako 18-ročná podpísala zmluvu s jeho vydavateľstvom Kemosabe Records. Interpretka chcela žalobou dosiahnuť ukončenie jej kontraktu s vydavateľstvom, v čom jej newyorský súd vo februári nevyhovel. Začiatkom apríla takmer všetky body z Keshinej žaloby pre nedostatočné dôkazy zamietol. Speváčka sa preto odvolala. Samotný producent, vlastným menom Lukasz Sebastian Gottwald, obvinenia odmieta, pričom na ne zareagoval protižalobou. V nej Keshu a jej matku Pebe Sebert obvinil z porušenia zmluvných podmienok a urážky na cti.


Kesha, celým menom Kesha Rose Sebert, odštartovala hudobnú kariéru v roku 2005. Známou sa však stala až v roku 2009, keď hosťovala v singli Right Round rappera Flo Ridu. O rok neskôr dobyla s debutovou nahrávkou Animal (2010) americký albumový rebríček Billboard 200. S piesňami We R Who We R a Tik Tok sa tiež dostala na čelo singlového rebríčka. Na MTV Europe Music Awards v roku 2010 ju hlasujúci označili za Najlepšieho nováčika. V roku 2012 vydala album Warrior, z ktorého pochádzajú single Die Young, C'Mon a Crazy Kids.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies