Kesha nakoniec vystúpi na Billboard Music Awards

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 10:59 • 2 min
Kesha nakoniec vystúpi na Billboard Music Awards

LAS VEGAS - Americká speváčka Kesha sa nakoniec predstaví počas udeľovania Billboard Music Awards, ktoré sa bude konať v nedeľu 22. mája v T-Mobile Arene v Las Vegas.

slovakia

left justify in out

Hudobné vydavateľstvo Kemosabe Records jej vo štvrtok obnovilo povolenie vystupovať, o ktoré prišla začiatkom týždňa. Spoločnosť patriaca producentovi Dr. Lukeovi, s ktorým sa speváčka súdi, jej zakázala spievať na podujatí pre obavy z toho, že by situáciu využila a rozoberala by ich spor.

 

"Teraz, keď Kesha a Dick Clark Productions uistili Kemosabe, že ani Kesha ani jej podporovatelia nepoužijú jej vystúpenie na vyjadrovanie sa k sporu, súhlas k vystúpeniu sme obnovili,“ uviedlo vydavateľstvo v stanovisku pre agentúru Reuters. Zástupcovia 29-ročnej interpretky sa k povoleniu zatiaľ nevyjadrili. Spoločnosť Dick Clark Productions, ktorá zastrešuje udeľovanie spomínaných hudobných cien, vyjadrila potešenie, že sa hudobníčka, ktorá plánovala vystúpiť s coververziou piesne It Ain't Me, Babe od Boba Dylana, so svojím labelom dohodla.

 

Rodáčka z Los Angeles podala predvlani žalobu na Dr. Lukea, pričom ho obvinila zo sexuálneho zneužitia a následného fyzického, verbálneho a emocionálneho týrania, pričom sa tieto udalosti mali začať krátko po tom, čo ako 18-ročná podpísala zmluvu s jeho vydavateľstvom Kemosabe Records. Následne preto požiadala súd, aby ukončil jej kontrakt s vydavateľstvom, v čom jej súd vo februári nevyhovel. Začiatkom apríla takmer všetky body z Keshinej žaloby pre nedostatočné dôkazy zamietol. Samotný producent, vlastným menom Lukasz Sebastian Gottwald, obvinenia speváčky odmieta, pričom na ne zareagoval protižalobou. V nej speváčku a jej matku Pebe Sebert obvinil z porušenia zmluvných podmienok a urážky na cti.

 

Kesha, celým menom Kesha Rose Sebert, odštartovala hudobnú kariéru v roku 2005. Známou sa však stala až v roku 2009, keď hosťovala v singli Right Round rappera Flo Ridu. O rok neskôr dobyla s debutovou nahrávkou Animal (2010) americký albumový rebríček Billboard 200. S piesňami We R Who We R a Tik Tok sa tiež dostala na čelo singlového rebríčka. Na MTV Europe Music Awards v roku 2010 ju hlasujúci označili za Najlepšieho nováčika. V roku 2012 vydala album Warrior, z ktorého pochádzajú single Die Young, C'Mon a Crazy Kids.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona