Kerry zavíta do Bruselu a Londýna, aby rokoval o dôsledkoch britského referenda

NETKY.SK • 26 Jún 2016, 11:45 • 2 min
Kerry zavíta do Bruselu a Londýna, aby rokoval o dôsledkoch britského referenda

RÍM - Americký minister zahraničných vecí John Kerry odcestuje v pondelok do Bruselu a Londýna, aby sa stretol s vysokopostavenými diplomatmi EÚ a Británie a diskutoval s nimi o dôsledkoch historického rozhodnutia britských voličov, ktorí vo štvrtkovom referende podporili vystúpenie Británie z EÚ.

slovakia

left justify in out

Pracovná cesta v Európe sa začne ešte dnes v Ríme, kde sa Kerry stretne s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, ako aj s predstaviteľmi talianskej vlády.

 

Z Ríma Kerry odcestuje do Bruselu, kde sa stretne so šéfkou diplomacie EÚ Federicou Mogheriniovou. Potom zavíta do Londýna, kde bude rokovať so svojím britským rezortným kolegom Philipom Hammondom.

 

Očakáva sa, že Kerry v Bruseli v mene USA vyjadrí podporu EÚ, v ktorej sa po referende v Británii začali ozývať hlasy volajúce po tom, ako sa aj v iných štátoch konali plebiscity o zotrvaní v EÚ. Počas rokovaní v Británii Kerry zrejme zopakuje, že "osobitné vzťahy" medzi USA a Britániou zostanú po referende nezmenené.

 

Agentúra AP upozornila, že zatiaľ nie je jasné, ako sa brexit v praxi prejaví: odchod Británie z EÚ však bude mať podľa AP negatívny vplyv aj na americkú ekonomiku. I na tento aspekt upozorňoval prívržencov brexitu americký prezident Barack Obama, keď v apríli zavítal do Británie a podporil jej 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies