Kerry vyzýva na skorý začiatok rokovaní o voľnom obchode s EÚ

NETKY.SK • 5 November 2013, 11:40 • 2 min
Kerry vyzýva na skorý začiatok rokovaní o voľnom obchode s EÚ

VARŠAVA - Podozrenia, že americké tajné služby nelegálne odpočúvajú európskych predstaviteľov, nesmú brániť rokovaniam o voľnom obchode medzi USA a Európskou úniou.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to v utorok americký minister zahraničných vecí John Kerry. Obchodné partnerstvo je v záujme všetkých zúčastnených krajín a táto téma je "naozaj oddelená od akýchkoľvek iných otázok", uviedol Kerry. 

Americký minister vo Varšave na spoločnej tlačovej konferencii s poľským rezortným kolegom Radoslawom Sikorskim ďalej uviedol, že americké spoločnosti sa budú v Poľsku aktívne zapájať do súťaží o získanie zbrojárskych kontraktov. Americký plán na vybudovanie protiraketového systému v Európe, v rámci ktorého má zohrávať dôležitú úlohu Poľsko, označil za nespochybniteľný. 

Na otvorení rozhovorov s cieľom vytvoriť jednu z najambicióznejších zón voľného obchodu na svete sa dohodli Európska únia a USA v júni. Podľa vyjadrení predstaviteľov americkej vlády a Európskej komisie by dohoda mohla byť hotová do konca roka 2014. USA a Európa predstavujú takmer polovicu celkového výkonu svetovej ekonomiky a tretinu globálneho obchodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies