Kerry vyzval Rusko, aby zastavilo nálety proti legitímnej sýrskej opozícii

NETKY.SK • 13 Február 2016, 17:06 • 2 min
Kerry vyzval Rusko, aby zastavilo nálety proti legitímnej sýrskej opozícii

MNÍCHOV - Rusko musí zastaviť útoky proti legitímnej sýrskej opozícii v rámci svojho leteckého ťaženia na podporu tamojšieho prezidenta Bašára Asada, a to ešte predtým, ako dôjde na budúci týždeň k implementácii prímeria. Na bezpečnostnej konferencii v Mníchove to dnes uviedol minister zahraničných vecí USA John Kerry.

slovakia

left justify in out

"Drvivá väčšina ruských útokov bola dosiaľ vykonaná proti legitímnym opozičným skupinám. Ak chce Rusko dodržať dohodu, ktorú podpísalo, musí zmeniť svoje ciele. Celá medzinárodná podporná skupina pre Sýriu vrátane Ruska bude pracovať na tom, aby k tomu došlo," povedal Kerry, ktorého citovala agentúra DPA.

 

Odkázal pritom na vyše desiatku krajín, ktoré v piatok súhlasili s implementáciou prímeria do jedného týždňa.

Dohoda, medzi signatármi ktorej sú aj regionálne konkurenčné mocnosti Saudská Arábia a Irán, ráta s "pauzou" v bojoch, zatiaľ čo detaily dlhodobejšieho prímeria sú ešte predmetom rokovaní. Moskva najnovšie obvinenia Kerryho odmietla s tým, že Rusko v Sýrii útočí výlučne na teroristov.

 

Ruský premiér Dmitrij Medvedev, ktorý na konferencii v Mníchove zastupuje prezidenta Vladimira Putina, uviedol, že neexistujú žiadne dôkazy o ruskom bombardovaní sýrskych civilistov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona