Kerry vyzval Pakistan na dôsledný boj proti terorizmu

NETKY.SK • 13 Január 2015, 08:26 • 2 min
Kerry vyzval Pakistan na dôsledný boj proti terorizmu

ISLAMABAD - Americký minister zahraničných vecí John Kerry ocenil dnes pokračujúcu ofenzívu pakistanskej armády proti militantom v nepokojnom Severnom Vaziristane.

slovakia

left justify in out

Počas návštevy Islamabadu súčasne naliehal na Pakistan, aby dôsledne bojoval proti všetkým teroristickým hrozbám, ktoré ohrozujú okolitý región i celý svet.
      

"Teroristické skupiny ako pakistanský a afganský Taliban, sieť Hakkáníovcov, Laškare Tajjaba a ďalšie skupiny stále predstavujú hrozbu pre Pakistan, jeho susedov a pre Spojené štáty," zdôraznil šéf americkej diplomacie. 
      

Boj proti militantnému extrémizmu v Pakistane podľa Kerryho už zaznamenal výrazné úspechy, ale ani zďaleka ešte neskončil. "My všetci máme zodpovednosť za to, aby sa na tieto skupiny zabudlo," zdôraznil minister. 
      

Zároveň prisľúbil, že Washington poskytne 258 miliónov dolárov na pomoc viac ako miliónu utečencov, ktorých vyhnali z domovov boje v Severnom Vaziristane. Pakistan bude na povojnovú obnovu tohto regiónu potrebovať viac ako 1,5 miliardy dolárov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies