Kerry vyzval Izrael a Palestínu na okamžité ukončenie nezmyselných násilností

NETKY.SK • 19 Október 2015, 11:24 • 2 min
Kerry vyzval Izrael a Palestínu na okamžité ukončenie nezmyselných násilností

MADRID - Americký minister zahraničných vecí John Kerry dnes vyzval Izrael a Palestínčanov, aby okamžite prijali opatrenia, ktoré by viedli k zastaveniu "nezmyselných" násilností páchaných v Izraeli a Predjordánsku. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pred stretnutím s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom a palestínskym prezidentom Mahmúdom Abbásom šéf americkej diplomacie povedal, že sa spoločne pokúsia dospieť ku krokom, ktoré by mohli prispieť k zníženiu napätia, pričom zúčastnené strany vyzval, aby postupovali zdržanlivo a vyvarovali sa krokov, ktoré by mohli viesť k eskalácii konfliktu. Kerry, ktorý je dnes na návšteve Španielska, by sa mal ešte tento týždeň stretnúť v Berlíne s Netanjahuom a cez víkend v Jordánsku s Abbásom. Americký minister zahraničných vecí odmietol návrhy, podľa ktorých by diplomacia mala ustúpiť pred bezprostredným cieľom obnovenia stability, pričom dodal, že oboje musí ísť ruka v ruke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona