Kerry vyslovil znepokojenie nad ruským postupom v Sýrii

NETKY.SK • 6 September 2015, 10:07 • 2 min
Kerry vyslovil znepokojenie nad ruským postupom v Sýrii

WASHINGTON - Americký minister zahraničných vecí John Kerry vyjadril v telefonickom rozhovore so svojím ruským náprotivkom Sergejom Lavrovom znepokojenie nad správami o zvyšujúcej sa ruskej vojenskej prítomnosti v Sýrii, ktoré sa objavili v amerických médiách.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters.

 

"Minister zahraničných vecí jasne povedal, že ak sú tieto správy presné, takýto postup (Ruska) by mohol viesť k ďalšej eskalácii konfliktu, stratám na životoch, zvýšeniu počtu utečencov a riziku konfrontácie s koalíciou, ktorá v Sýrii bojuje proti Islamskému štátu (IS)," uvádza sa vo vyhlásení amerického ministerstva zahraničných vecí.

 

Obaja ministri sa dohodli, že rozhovory o konflikte v Sýrii budú pokračovať ešte tento mesiac v New Yorku.

 

Vo viacerých médiách sa v piatok objavili správy, citujúce amerických predstaviteľov, ktorí hovorili o hromadení ruských síl v Sýrii, čo podľa nich svedčí o zvyšovaní ruskej vojenskej podpory režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

 

Napríklad denník New York Times citoval nemenovaného člena administratívy amerického prezidenta Baracka Obamu, ktorý uviedol, že Rusko vyslalo do Sýrie prieskumný tím a na letisko pri meste Lázikíja zaslalo dodávku montovaných ubytovacích jednotiek pre stovky ľudí, ako aj mobilné zariadenie na riadenie letovej prevádzky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies