Kerry: V Sýrii je veľký náboženský neporiadok

NETKY.SK • 16 December 2013, 14:20 • 2 min
Kerry: V Sýrii je veľký náboženský neporiadok

WASHINGTON - Americký minister zahraničných vecí John Kerry označil súčasnú situáciu v Sýrii za veľmi komplikovanú a neprehľadnú. Šéf diplomacie USA uznal, že úsilie Washingtonu o politické vyriešenie vojnového konfliktu medzi povstalcami a vládou je stále ťažšie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa Kerryho sa administratíva prezidenta Baracka Obamu spolieha na januárovú mierovú konferencii vo švajčiarskej Ženeve a aktuálne iniciatívy smerujúce k vývozu a likvidácii chemických zbraní pod kontrolou režimu prezidenta Baššára al-Asada. Kerry zároveň priznal, že čoraz väčší vplyv na dianie v Sýrii majú extrémisti, najmä z hnutia al-Kájda. Problémom je aj veľká rozdrobenosť opozičných síl a vnútorné napätie medzi nimi.

"Nikto nechce ísť do vojny v Sýrii, pretože je to obrovský náboženský, povedzme, že neporiadok so všetkým, čo s tým súvisí. Takže musíme pracovať s nástrojmi, ktoré sú dostupné. A to je presne to, čo robíme, snažíme sa dostať, čo najviac z diplomacie v záujme pozitívneho účinku," povedal Kerry v nedeľňajšom rozhovore pre televíziu ABC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies