Kerry: V rokovaniach s Iránom zostáva viacero nevyriešených otázok

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 18:34 • 2 min
Kerry: V rokovaniach s Iránom zostáva viacero nevyriešených otázok

ŽENEVA - Americký minister zahraničných vecí John Kerry a jeho iránsky náprotivok Džavád Zaríf ukončili dnes vo švajčiarskom meste Montreaux ďalšie, trojdňové kolo rozhovorov o iránskom jadrovom programe.

slovakia

left justify in out

Obaja ministri sa zhodli na tom, že počas rozhovorov sa podarilo dosiahnuť významný pokrok, ale viacero otázok zostáva ešte stále nezodpovedaných.
     

Kerry podľa agentúry Reuters povedal, že nedovolí, aby jeho pozornosť od rozhovorov odvádzali vonkajšie faktory alebo politika. Akákoľvek dohoda bude musieť zahŕňať prístup k iránskym jadrovým zariadeniam a overovacie opatrenia, zdôraznil. 
     

Na otázku, či sa v priebehu trojdňových rozhovorom s Kerrym podarilo dosiahnuť pokrok, Zaríf počas prechádzky na brehu Ženevského jazera odpovedal: "Podarilo, ale zostáva nám ešte veľa práce". 
     

Nasledujúce stretnutie oboch ministrov by sa malo konať 15. marca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies