Kerry v Indii dohodol posilnenie spolupráce v boji proti terorizmu

NETKY.SK • 31 August 2016, 06:34 • 2 min
Kerry v Indii dohodol posilnenie spolupráce v boji proti terorizmu

NAÍ DILLÍ - Spojené štáty a India sa dnes dohodli na rozšírení spolupráce v oblasti boja proti terorizmu a obrany. Americký minister zahraničných vecí John Kerry hovoril o týchto otázkach s indickými partnermi v rámci rokovaní strategického a obchodného dialógu USA - India v Naí Dillí.

slovakia

left justify in out

Napísala to dnes agentúra DPA s tým, že obe krajiny zároveň vyzvali Pakistan, aby zakročil proti teroristickým skupinám aktívnym na svojom území.

 

Kerry dnes v Indii okrem iných rokoval s ministerskou zahraničných vecí Sušmou Svarádžovou a ministerkou obchodu Nirmalou Sitharamanovou.

 

Sváradžová informovala Kerryho o cezhraničnej teroristickej hrozbe, ktorej je India vystavená zo susedného Pakistanu. Pripomenula mu tiež, že indické úrady požiadali Pakistan, aby zakročil proti pakistanským militantom zodpovedným za útok v Bombaji v roku 2008 a januárový prepad leteckej základne Pathankot.

 

"Spojené štáty aj naďalej podporujú všetky snahy, ktoré vedú k dolapeniu páchateľov útokov v Bombaji a Pathankote," povedal Kerry na spoločnej tlačovej konferencii so Sváradžovou.

 

Zástupcovia Indie a USA po dnešnej schôdzke okrem iného uviedli, že zintenzívnili boj s terorizmom tým, že zlepšili vzájomnú výmenu informácií o teroristoch a možných podozrivých.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona