Kerry: USA budú s palestínskou vládou spolupracovať, ale ju aj monitorovať

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 19:13 • 2 min
Kerry: USA budú s palestínskou vládou spolupracovať, ale ju aj monitorovať

BEJRÚT - Spojené štáty budú spolupracovať s novou palestínskou vládou národnej jednoty, ale budú pozorne monitorovať jej záväzok pokračovať v spolupráci s Izraelom, povedal dnes americký minister zahraničných vecí John Kerry.

slovakia

left justify in out

Kerry, ktorý krátko navštívil Libanon, zdôraznil, že USA budú s palestínskou vládou spolupracovať tak, ako to budú považovať za potrebné.
     

Nová vláda pod vedením premiéra Ramího Hamdalláha, ktorú spoločne vytvorili hnutia Fatah a Hamas, v pondelok zložila sľub do rúk palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása. Hamas sa zasadzuje za zničenie Izraela, pripomenula tlačová agentúra Reuters.
     

Šéf americkej diplomacie vysvetlil, že budú palestínsku vládu veľmi pozorne sledovať, aby si boli absolútne istí, že dodrží každú vec, o ktorej hovorila, a neprekročí "hraničnú čiaru".
     

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v utorok vyhlásil, že je "hlboko znepokojený" rozhodnutím Spojených štátov udržiavať vzťahy s novou palestínskou vládou.
     

Netanjahu vyzval svet, aby s novou vládou palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása nespolupracoval, pretože ju podporuje islamistické militantné hnutie Hamas, ktoré pripravilo o život stovky Izraelčanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies