Kerry: USA a Turecko plánujú uzavrieť sýrske hranice na severe pred IS

NETKY.SK • 17 November 2015, 17:29 • 2 min
Kerry: USA a Turecko plánujú uzavrieť sýrske hranice na severe pred IS

ISTANBUL - Americký minister zahraničných vecí John Kerry dnes v rozhovore s televíziou CNN povedal, že prebieha "veľká" akcia proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS) a že USA spoločne s Tureckom pracujú na uzavretí hraníc v severnej Sýrii, ktorá je pod kontrolou IS.

slovakia

left justify in out

"Celé hranice v severnej Sýrii, 75 percent z nich už bolo uzavretých. A začíname operáciu s Turkami na uzavretí zvyšných 98 kilometrov," citovala Kerryho tlačová agentúra DPA.

 

"Prebieha proces posilňovania našej prítomnosti v Incirliku, viac ľudí odlieta viac misií," dodal Kerry. Hovoril o kľúčovej leteckej základni na juhu Turecka, ktorú využíva spojenecká koalícia pre nálety na ciele Islamského štátu a bombardovanie územia, ktoré obsadil.

 

Na otázku, či budú odteraz teroristické útoky ako boli tie, ktoré sa uskutočnili v piatok v Paríži, normálne, Kerry vyhlásil: "Absolútne nie. To nie je normálne, nebude to normálne a nestane sa to normálne. Je to anomália."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies