Kerry upovedomil sýrsku vládu o útokoch na IS niekoľko hodín vopred

NETKY.SK • 23 September 2014, 13:00 • 2 min
Kerry upovedomil sýrsku vládu o útokoch na IS niekoľko hodín vopred

BEJRÚT - Sýrske ministerstvo zahraničných vecí dnes potvrdilo, že dostalo list v ktorom šéf americkej diplomacie John Kerry oznámil sýrskej vláde, že Spojené štáty plánujú v Sýrii zaútočiť na ciele organizácie Islamský štát. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Šéf americkej diplomacie v liste, ktorý sme dostali prostredníctvom irackého ministra zahraničných vecí, informuje sýrsku vládu o tom, že Spojené štáty a niektorí ich spojenci podniknú útoky na ciele (Islamského štátu) v Sýrii. Došlo k tomu niekoľko hodín pred začiatkom útokov," uvádza sa vo vyhlásení sýrskeho ministerstva zahraničných vecí.
     

Vo vyhlásení zverejnenom sýrskou štátnou televíziou sa ďalej uvádza, že Sýria bude pokračovať v útokoch na Islamský štát v mestách Rakka a Dajr az-Zaur, teda v oblastiach na severe a severovýchode krajiny, ktoré sa dnes stali cieľom leteckých a raketových útokov koalície vedenej Spojenými štátmi.
     

Sýrske ministerstvo zahraničných vecí zároveň potvrdilo, že aj naďalej prebieha "koordinácia na najvyššej úrovni" medzi Sýriou a šiitskou vládou v Bagdade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies