Kerry telefonoval s Lavrovom, vyzval na zachovanie pokoja

NETKY.SK • 26 November 2015, 09:57 • 2 min
Kerry telefonoval s Lavrovom, vyzval na zachovanie pokoja

WASHINGTON - Americký minister zahraničných vecí John Kerry telefonoval dnes v súvislosti s utorkovým zostrelením ruského bojového lietadla Su-24 tureckou stíhačkou F-16 s ruským rezortným partnerom Sergejom Lavrovom, pričom vyzval na zachovanie pokoja a dialóg medzi Moskvou a Ankarou.

slovakia

left justify in out

Kerry "zdôraznil potrebu, aby obe strany nedovolili po tomto incidente eskaláciu napätia medzi oboma krajinami alebo v Sýrii", informoval rezort americkej diplomacie vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra Reuters.

 

"Minister vyjadril sústrasť nad stratou života pri včerajšom incidente s Tureckom. Vyzval na zachovanie pokoja a dialóg medzi predstaviteľmi Turecka a Ruska v nadchádzajúcich dňoch", uviedlo americké ministerstvo s tým, že Kerry "zdôraznil význam pokroku smerom k diplomatickému riešeniu v Sýrii". Moskva uviedla, že ruský stroj sa v čase tureckého útoku nachádzal v sýrskom vzdušnom priestore a po zostrelení dopadol na sýrske územie. Ankara ale tvrdí, že ruské lietadlo ignorovalo výstrahy a vletelo do tureckého vzdušného priestoru.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies