Kerry: Sýria sa zrúti predtým, než by jedna zo strán stihla vyhlásiť víťazstvo

NETKY.SK • 27 September 2013, 06:23 • 2 min
Kerry: Sýria sa zrúti predtým, než by jedna zo strán stihla vyhlásiť víťazstvo

NEW YORK - Sýria sa "roztriešti ešte predtým, než by jedna zo strán stihla vyhlásiť vojenské víťazstvo", vyhlásil americký minister zahraničných vecí John Kerry vo štvrtok počas schôdzky skupiny Priatelia Sýrie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako dodal, všetky strany sýrskeho konfliktu musia urýchlenie uplatniť politické riešenie v záujme ukončenia krízy. Stretnutie skupiny sa konalo na okraj Valného zhromaždenia OSN v New Yorku, pripomína agentúra Reuters.

Skupina Priatelia Sýrie vo štvrtok deklarovala, že je odhodlaná posilniť pomoc pre všetky zložky Národnej koalície sýrskych revolučných a opozičných síl, ktorá v uplynulých týždňoch čelí rastúcej vnútornej rivalite. Päť členov BR OSN s právom veta niekoľko týždňov diskutovalo o tom, čo zaradiť do novej rezolúcie požadujúcej zabezpečenie a zničenie zásob sýrskych chemických zbraní. USA a Rusko sa nezhodli na tom, ako požadovať plnenie rezolúcie. Piati stáli členovia bezpečnostnej rady sa vo štvrtok dohodli na návrhu rezolúcie o sýrskych chemických zbraniach.

Podľa ruského veľvyslanca pri OSN Vitalija Čurkina by bezpečnostná rada mohla o rezolúcii o sýrskych chemických zbraniach hlasovať už dnes vo večerných hodinách, píše Reuters. V podobnom duchu sa podľa agentúry vyjadril aj nemenovaný americký predstaviteľ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies