Kerry: Spojené štáty sú znechutené zásahmi proti demonštrantom v Kyjeve

NETKY.SK • 11 December 2013, 08:42 • 2 min
Kerry: Spojené štáty sú znechutené zásahmi proti demonštrantom v Kyjeve

MOSKVA - Kritiku na adresu Ukrajiny za pokusy rozohnať protivládne demonštrácie v Kyjeve vyslovil americký minister zahraničných vecí John Kerry. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Spojené štáty vyjadrujú      svoje znechutenie v súvislosti s rozhodnutím ukrajinských úradov reagovať na pokojné protesty policajnými oddielmi, buldozérmi a obuškami miesto toho, aby rešpektovali demokratické práva a ľudskú dôstojnosť," uviedol Kerry.

Šéf americkej diplomacie zároveň vyzval na zdržanlivosť a vyjadril solidaritu s demonštrantami. "Spojené štáty stoja pri ukrajinskom ľude. Zaslúži si niečo lepšie," uvádza sa v Kerryho vyhlásení.

Ukrajinská polícia prenikla v noci nadnes cez barikády na kyjevské Námestie nezávislosti, kde ľudia protestujú proti rozhodnutiu vlády nepodpísať asociačnú dohodu s Európskou úniou. Podľa agentúry Reuters nedošlo k žiadnym násilnostiam, keď polícia vstúpila na námestie, kde majú demonštranti rozložené stany už desať dní. Demonštranti boli zatlačení k pódiu. Ťažkoodenci už ďalej nepokračovali a stany nezbúrali. Barikády a stany však zlikvidovali pred radnicou, približne 300 metrov od Námestia nezávislosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies