Kerry: Spojené štáty stále čakajú na ruský návrh o Sýrii

NETKY.SK • 10 September 2013, 18:36 • 2 min
Kerry: Spojené štáty stále čakajú na ruský návrh o Sýrii

WASHINGTON - Spojené štáty stále čakajú na návrh Ruska v súvislosti s tým, ako chce Sýria odovzdať svoje chemické zbrane, povedal dnes americký minister zahraničných vecí John Kerry. Dodal však, že Washington dlho čakať nebude, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kerry konštatoval, že vláda amerického prezidenta Baracka Obamu sa poriadne pozrie na každý návrh - nesmie to byť zdržiavacia taktika, musí to byť overiteľné, skutočné a návrh musí zahŕňať jasné podmienky pre sýrskeho prezidenta Bašára Asada, aby sa vzdal chemických zbraní.

Šéf americkej diplomacie vystúpil na pôde Snemovne reprezentantov - vo výbore pre ozbrojené sily - v snahe presvedčiť členov výboru, aby podporili Obamovu požiadavku na vojenskú akciu voči Sýrii. Útoku sa však Damask môže vyhnúť, ak sa vzdá chemických zbraní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona