Kerry sa vracia, príde do Bruselu, Bazileja a Londýna

NETKY.SK • 2 December 2014, 07:16 • 2 min
Kerry sa vracia, príde do Bruselu, Bazileja a Londýna

WASHINGTON - Americký minister zahraničných vecí John Kerry sa v utorok opätovne vráti do Európy, kde pobudne štyri dni.

slovakia

left justify in out

Najprv v utorok zavíta do Bruselu, sídla NATO, kde sa okrem iného stretne so svojimi rezortnými partnermi z ostatných členských krajín. Podľa americkej vlády je v pláne aj jeho rokovanie s novou šéfkou diplomacie EÚ Federicou Mogheriniovou. Následne sa presunie do švajčiarskeho Bazileja, kde sa v stredu zúčastní na ministerskom zasadnutí krajín OBSE. Vo štvrtok už bude šéf americkej diplomacie v britskom Londýne, kde sa bude konať konferencia o Afganistane. V jeho rozvrhu je aj stretnutie s novým afganským prezidentom Ašrafom Ghaním.

 

Kerry sa iba pred týždňom vrátil do USA z rakúskej Viedne, kde sa konali rokovania o spornom iránskom jadrovom programe. Ani jeho prítomnosť však neviedla k úspešnému zavŕšeniu dlhé roky sa vlečúcich rokovaní medzi islamskou republikou a svetovými mocnosťami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies