Kerry sa pripojí k rokovaniam o jadrovom programe Iránu

NETKY.SK • 20 November 2014, 14:10 • 2 min
Kerry sa pripojí k rokovaniam o jadrovom programe Iránu

PARÍŽ - Americké ministerstvo zahraničia uviedlo, že šéf diplomacie John Kerry odcestuje vo štvrtok popoludní do Viedne, kde sa pripojí k účastníkom rokovania o jadrovom programe Iránu v čase blížiaceho sa konečného termínu na uzavretie dohody.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne ministerstva Jen Psakiovej sa Kerry vo štvrtok večer, pred stretnutím s ostatnými účastníkmi rokovania, spojí s americkým tímom vyjednávačov. Hovorkyňa to povedala krátko po stretnutí Kerryho so saudskoarabským ministrom zahraničia v Paríži, kam pricestoval po rokovaniach o Iráne v Londýne.

 

Šéf Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) vo štvrtok povedal, že Irán nepodal vysvetlenie obvinení z možného výskumu výroby jadrovej bomby a vyzval Teherán, aby zvýšil spoluprácu s dlhotrvajúcim vyšetrovaním. "Vyzývam Irán na spoluprácu s agentúrou a žiadam ho o poskytnutie prístupu ku všetkým relevantným informáciám, dokumentácii, miestam výskumu, materiálu a zamestnancom," povedal Jukijo Amano, riaditeľ MAAE. 

 

Irán a šesť svetových mocností sa stretli tento týždeň vo Viedni s cieľom dosiahnuť diplomatickú dohodu pred konečným termínom 27. novembra, ktorý by mal ukončiť 12-ročné nezhody okolo jadrových aktivít islamskej republiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies