Kerry sa pridal k výzvam na ukončenie sexuálneho násilia vo vojnách

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 14:35 • 2 min
Kerry sa pridal k výzvam na ukončenie sexuálneho násilia vo vojnách

LONDÝN - Americký minister zahraničných vecí John Kerry sa dnes pridal k výzve hollywoodskej herečky Angeliny Jolie a britského kolegu Williama Hagua, aby sa urobil koniec so znásilňovaním a sexuálnym násilím v oblastiach vojnových konfliktov.

slovakia

left justify in out

Kerry v prejave na záverečnej slávnosti štvordňového summitu v Londýne uviedol, že je čas "vykázať sexuálne násilie do temného stredoveku v dejepisných knihách".
     

Šéf americkej diplomacie povedal, že táto téma je preňho ako vojnového veterána a otca dvoch dcér osobnou záležitosťou.
     

Kerry sa teda pridal k výzve osobitnej vyslankyne OSN a hollywoodskej hviezdy Angeliny Jolie. Tá apelovala na dnešných účastníkov záverečnej slávnosti na summite, aby neustále lobovali za podniknutie opatrení proti znásilňovaniu vo vojnových zónach. A vyhlásila: "Môžeme skoncovať s týmto beztrestným konaním a aj skoncujeme."
     

Summit je označovaný za najväčšie zhromaždenie, aké sa kedy konalo na túto tému. Pritiahol stovky oficiálnych predstaviteľov štátov, diplomatov, aktivistov a ľudí, čo znásilnenie v konfliktných oblastiach prežili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies