Kerry sa možno opäť stretne s iránskym ministrom zahraničných vecí

NETKY.SK • 15 Január 2015, 14:51 • 2 min
Kerry sa možno opäť stretne s iránskym ministrom zahraničných vecí

SOFIA - Minister zahraničných vecí John Kerry dnes povedal, že sa v piatok v Paríži možno stretne so svojím iránskym náprotivkom Džavádom Zarífom, avšak konečné rozhodnutie, či sa tak stane, ešte nepadlo, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

 "Konečné rozhodnutie o tom, či sa v Paríži stretneme, alebo nestretneme zatiaľ neexistuje. Je to možné, ale o ničom zatiaľ nebolo rozhodnuté. Možno k tomu ani nedôjde," uviedol na tlačovej konferencii počas návštevy Bulharska americký minister zahraničných vecí. 
     

Cieľom Kerryho piatkovej cesty do Paríža je údajne stretnutie s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom a vyslovenie podpory Francúzom po minulotýždňových teroristických útokoch islamistov, pri ktorých vo francúzskej metropole zahynulo 17 ľudí.
     

"Moja cesta do Francúzska bude v podstate jedným veľkým objatím sa s Parížom," povedal Kerry na margo svojej návštevy Francúzska.
     

Kerry a Zaríf viedli intenzívne rokovania o spornom jadrovom programe Teheránu aj v stredu vo švajčiarskej Ženeve, avšak výsledok ich schôdzky zatiaľ nie je známy.
     

Irán a šesť svetových mocností obnovili úsilie o uzavretie dohody o iránskom jadrovom programe po tom, ako sa v novembri nepodarilo dodržať termín jej uzavretia, na ktorom sa vyjednávači oboch strán predtým dohodli. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies